h

Zondag 17 februari: Buskruit! Het politieke café van de SP

9 januari 2008

Zondag 17 februari: Buskruit! Het politieke café van de SP

Voor de tweede editie van Buskruit! zijn opnieuw bijzondere onderwerpen en gasten opgestaan. Een divers programma over cultuur, wapenhandel en duurzaam wonen, met politici, bestuurders en mensen uit de praktijk. Buskruit! vindt plaats op zondag 17 februari vanaf 15.00 uur in Café Extase.

Adje...Landelijk is Tilburg inmiddels bekend als ‘Adje-stad’. Toch hebben we op het gebied van cultuur nog wel wat anders in huis. Eerder ondanks dan dankzij de gemeente groeien en bloeien hier activiteiten die na Tilburg niet zelden de rest van het land en de wereld veroveren. Tilburg cultuurstad, maar tegen welke prijs: daarover gaan cultuurwethouder Hugo Backx en La Vida eigenaar Andre Seepma in discussie.

Krista van VelzenSP Tweede-Kamerlid Krista van Velzen zwom in Schotland ooit door het ijskoude water om een nucleaire onderzeeër met een hamer te lijf te gaan. Inmiddels heeft ze haar werkstijl wat aangepast, maar is geen haar minder fanatiek als het gaat om de bestrijding van internationale wapenhandel. In die handel speelt Nederland een onverwacht grote en vaak kwalijke rol, waarover zij in Buskruit het naadje van de kous komt vertellen.

Miljoenen euro’s heeft de gemeente uitgetrokken voor ‘duurzaamheid’, maar een samenhangende visie over duurzaam bouwen en wonen bestaat nog niet. In Buskruit zal volop aandacht zijn voor wat er op dit terrein allemaal mogelijk is.

Ferry van de ZaandeDe Tilburgse Rockacademie - hofleverancier van Buskruit - levert ook voor deze editie weer een spetterende band uit eigen kweek. Ook zal Buskruit opnieuw een jongerenquiz organiseren. En voor het onmisbare commentaar op alles en iedereen is dit keer Ferry van de Zaande uitgenodigd: “Eéj Hugo, dès pas cultuur man!”

Voor het definitieve volledige programma houdt u onze website www.buskruit.org in de gaten.

U bent hier