h

Foto-reportage Buskruit

21 februari 2008

Foto-reportage Buskruit

Op zondag 17 februari hield de SP afdeling Tilburg voor de tweede maal haar politieke cafe Buskruit. Hieronder een korte foto-impressie en een verslag.

Hugo Backx en Andre Seepma

cultuurwethouder Hugo Backx en La Vida eigenaar Andre Seepma in discussie. De hele discussie is op video te zien op de website van de Nachtburgemeester (klik hier).


Jongerenquiz

Jongerenquiz, met deelnemers van de Jonge Socialisten (PvdA).


Krista van Velzen

SP Tweede-Kamerlid Krista van Velzen over de Nederlandse betrokkenheid bij wapenhandel.


Ferry van de Zaande Otto van der Meulen

Otto van der Meulen, directeur van woningbouwcorporatie Tiwos over duurzaam bouwen en wonen, en Ferry van de Zaande...


Rockacademie

Buskruit levert stof tot nadenken en discussie

Tijdens Buskruit, het politiek café van de SP afdeling Tilburg, afgelopen zondag 17 februari, kwamen een aantal belangwekkende zaken naar voren die voer zijn voor verdere discussie.

Cultuurwethouder Hugo Backx sprak zichzelf lelijk tegen over 'de kansen met Adje'. Hij vond de financiële ondersteuning door de gemeente essentieel omdat Adje anders geen kans zou krijgen. Tegelijkertijd moest het college snel beslissen omdat Adje anders in no time zijn tenten ergens anders zou hebben opgezet. Volgens ons is het toch het een of het ander. Deze 'kans' lijkt dan ook nog het meest op de Skiramide-blunder uit de jaren negentig. Op de website van de Tilburgse Nachtburgemeester is de hele discussie op video terug te zien.

Tiwos-directeur Otto van der Meulen deed een boekje open over duurzaam bouwen en energiebesparingen. Volgens hem is het hele systeem met de energielabels grote onzin: “Er zijn nu wel categorieën, maar niemand weet wat die moeten betekenen”. Hij zette ook zijn vraagtekens bij te veel isolatie van woningen: goed voor de warmte, maar vervolgens moet je zoveel gaan ventileren en luchten dat het weer teniet gedaan wordt. Trek liever een trui aan!

Krista van Velzen schokte het publiek met haar verhaal over de Nederlandse betrokkenheid bij internationale wapenhandel. Nederland is qua wapenexport de vijfde van de wereld, en via Schiphol en Rotterdam worden zonder enige controle nog veel meer wapens naar oorlogs- en conflictgebieden doorgevoerd. Ook Nederlandse bedrijven en pensioenfondsen beleggen nog steeds in de productie van inmiddels verboden wapens, mijnen en clusterbommen.

De volgende editie van Buskruit vindt plaats in mei.

www.buskruit.org

U bent hier