h

Broedermoord CDA nekt college

14 april 2008

Broedermoord CDA nekt college

Met een broedermoord van de CDA fractie op wethouder Hans Jansen is vandaag het college gevallen, over het Adje-theater notabene. SP fractievoorzitter Johan van den Hout: "Laat nu in ieder geval heel duidelijk zijn dat het CDA precies die onbetrouwbare club is waar wij ze steeds voor gehouden hebben. Eerst de verkiezingen verliezen en nu hun eigen rompcollege opblazen, wat daar de hoger tactiek van is ontgaat mij helemaal".

"Er zijn veel goede redenen om het CDA uit het college te zetten. Maar niet het Adje-theater, en niet om wethouder Jansen op dit dossier", aldus Van den Hout. "Duidelijk is dat Els Aarts de debatten die voor vandaag en volgende week gepland stonden mogelijk niet zou hebben overleefd. En blijkbaar steekt men dan liever wethouder Jansen een mes in de rug dat wethouder Aarts haar verantwoordelijkheid te laten nemen. Een voordeel daarvan is dat mevrouw Aarts hiermee definitief een streep zet onder haar Tilburgse carriere. Ik kan me niemand voorstellen die nu nog met haar in zee zou durven".

Het collegevoorstel over het Adje-theater konden niet op een duidelijke meerderheid in de raad rekenen, nu ook het CDA haar twijfels over het bedrijfsplan niet weggenomen zag worden. "Wij hebben nog een ultieme poging ondernomen om wethouder Jansen een kans te geven te ontsnappen aan deze aanslag. Een maand uitstel, waarin de raad de gelegenheid zou krijgen met alle partners van Adje te spreken, en het college de tijd zou nemen om de financiele gevolgen op een heldere en transparante manier uit de doeken te doen. Maar wethouder Jansen nam die kans niet aan, te zeer vernederd door zijn eigen fractie om nog verder te gaan", aldus Van den Hout.

Hoe het nu verder moet zal de komende week duidelijk worden. Van den Hout: "Onze positie is precies dezelfde als de dag na de verkiezingen".

Een nieuw college? (14 april 2008)
Vertrouwen, wantrouwen en politieke spelletjes (weblog 8 april 2008)

U bent hier