h

College 2008

20 mei 2008

Paul Huijgen ontvangt koninklijke onderscheiding

Tijdens de raadsvergadering van 19 mei ontving Paul Huijgen uit handen van burgemeester Vreeman een koninklijke onderscheiding. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van de Oranje-Nassau vanwege zijn verdiensten in de politiek en muziek. Huigen was 24 jaar raadslid, 6 jaar in Hilversum en 18 jaar in Tilburg. Huijgen droeg het lintje op aan zijn familie en aan alle vrijwilligers waarmee hij in de loop der jaren heeft samengewerkt.

Lees verder
20 mei 2008

Nieuwe SP-wethouders en raadsleden geinstalleerd

In de raadsvergadering van 19 maart zijn Johan van den Hout en Paul Huijgen benoemd tot wethouder. De komende twee jaar gaan zij in het college samenwerken met Jan Hamming, Hugo Backx, Marieke Moorman (alle drie PvdA), Joost Moller (VVD) en Gon Mevis (GroenLinks). Angeline van Esch en Co Kastelijn nemen hun plek in de gemeenteraad in. Een geluids- en foto-impressie.

Lees verder
19 mei 2008

SP wethouders openen weblog

Nog niet eens geinstalleerd en nu al een weblog? Johan en Paul: "Jazeker, we zijn wat ongeduldig! We willen zo snel mogelijk beginnen, met ons werk en met openheid daarover". Op www.johanenpaul.sp.nl zullen zij voortaan zo vaak mogelijk verslag doen.

Lees verder
15 mei 2008

SP over het Midi Theater

Het vorige college viel over het Midi Theater, en nu gaat alles toch gewoon door... Althans, als je de krant moet geloven. Maar dat is absoluut niet het geval. Omdat het onderwerp veel vragen oproept,en terecht natuurlijk, willen we uitleggen hoe de SP hier in staat. Want als we ergens een hekel aan hebben dan is het wel draaikonterij!

Lees verder
7 mei 2008

SP leden keuren college goed

De Algemene Ledenvergadering van de SP Tilburg ging gisteren akkoord met collegedeelname, het collegeprogramma en de wethouderskandidaten. "Een historisch besluit", aldus Tiny Kox, SP senator en voormalig fractievoorzitter in Tilburg die aan het eind van de avond de zaal toesprak.

Lees verder
6 mei 2008

Nieuwe SP fractie stelt zich voor

Twee nieuwe leden gaan vanaf 19 mei de SP fractie in de gemeenteraad versterken. Door het vertrek van Paul Huijgen en Johan van den Hout naar het college komen er twee plaatsen in de fractie vrij. Oudgediende Angeline van Esch keert terug in de gemeenteraad, samen met Co Kastelijn. Veerle Slegers wordt de nieuwe fractievoorzitter.

Lees verder
5 mei 2008

6 mei Algemene Ledenvergadering over collegedeelname

In de SP zijn het de leden die uiteindelijk beslissen over deelname aan het college en de wethouders die we daarin gaan leveren. Daarom roept de afdeling een Algemene Ledenvergadering bij elkaar op dinsdagavond 6 mei om 20.00 uur in het “Scryption Museum voor schriftelijke communicatie” aan de Spoorlaan 434a in Tilburg. De deuren gaan daar om 19.00 uur open, voor wie dit interessante en leuke museum eens met eigen ogen wil bekijken.

Lees verder
5 mei 2008

Verdeling SP wethoudersportefeuilles bekend

De SP fractie heeft vandaag in samenspraak met de afdelingsvoorzitter een verdeling gemaakt van de portefeuilles tussen de twee SP wethouders. "Er zit overal overlap in en alles hangt met alles samen, maar we denken hiermee een logische keuze te hebben gemaakt", aldus beoogd wethouder Johan van den Hout.

Lees verder
29 april 2008

SP in college Tilburg

De coalitiepartijen PvdA, SP, VVD en GroenLinks hebben vanmiddag een akkoord gesloten over een programma en de wethoudersposten voor het nieuwe college. Voor het eerst neemt de SP deel aan het Tilburgse stadsbestuur. Fractievoorzitter Van den Hout: "Het is een uitstekend programma geworden en een goed team om het daadkrachtig mee uit te voeren. Wij zijn heel tevreden".

Lees verder
21 april 2008

SP neemt deel aan collegebesprekingen

De SP zal vanaf morgen deelnemen aan de besprekingen om te komen tot een nieuw college in Tilburg. De onderhandelingen vinden plaats met PvdA, SP, VVD, GroenLinks en D66. SP fractievoorzitter Johan van den Hout: "Deze combinatie was een van de ongeveer drie opties die tot de mogelijkheden behoorden. Andere sommetjes konden wij ook niet maken".

Lees verder

Pagina's

U bent hier