h

Wijkenquête SP in Vogeltjesbuurt: Geen sloop, wel meer speel- en parkeerplekken

8 maart 2009

Wijkenquête SP in Vogeltjesbuurt: Geen sloop, wel meer speel- en parkeerplekken

Vorige week zaterdag 28 februari is de SP op wijkbezoek geweest in de Vogeltjesbuurt. Hier de bevindingen.

SP-ers belden bij bewoners aan om eerder uitgedeelde enquêtes over de geplande herstructurering van de buurt op te halen. Deze enquêtes waren op de donderdag en vrijdag hiervoor verspreid. Tegelijk werd met veel mensen een praatje gemaakt en werden flyers uitgedeeld tegen de voorgenomen verkoop van energiebedrijf Essent. Verder stond de SP-caravan in de wijk met daarin mensen van de Hulpdienst. In totaal zijn er door 8 SP-ers 89 formulieren opgehaald. De enquete-uitslagen laten zien dat slechts een derde van de Vogeltjesbuurtbewoners voor renovatie van hun huizen is en vrijwel niemand voor sloop.

Van renovatie van de wijk is het grootste deel van de bewoners wel een groot voorstander: Zo’n 84%. Een grondige opknapbeurt van het Pater van den Elzenplein wordt door iedereen genoemd, net als meer parkeergelegenheid en meer speelgelegenheid voor de kinderen.

Van de geênqueteerde mensen huurt 43% van Tiwos en 57% heeft een eigen huis. Geconcludeerd kan worden dat meer dan 4 op de 5 bewoners in de Vogeltjesbuurt naar tevredenheid in hun woningen wonen. Bij mensen met een eigen woning is dit zelfs bijna 100%. De huidige situatie wordt dan ook door het grootste deel als goed omschreven, terwijl bijna niemand de situatie als slecht beschouwt.

Bijna de helft van de bewoners wil geen renovatie en geen sloop. In totaal is slechts ongeveer eenderde is voor renovatie en slechts 11% is voor sloop. Bij mensen met een eigen woning is vrijwel niemand voor sloop en is bijna tweederde zowel tegen renovatie als tegen sloop. Bij bewoners die een woning huren van Tiwos is dat maar een derde. Zo’n 6% weet het niet of heeft geen voorkeur. Aandachtspunten zijn de isolatie van de woningen, nieuwe kunststofkozijnen en het hang- en sluitwerk.

Voor renovatie van de wijk is men wel groot voorstander. Het gros van de bewoners is voor en maar 16% is tegen. Als eerste zou de gemeente daarbij het Pater van Elzenplein moeten aanpakken, moeten zorgen voor meer parkeergelegenheid en voor meer speelgelegenheid voor de kinderen. Ook wil de overgrote meerderheid in de buurt blijven wonen, zonder daarbij verdere voorwaarden te stellen. Slechts 6% overweegt om naar elders te vertrekken.

Alle uitslagen van de buurt-enquête zijn hier te vinden.

Wijkbezoeken

U bent hier