h

Essent is van ons!

27 april 2009

Essent is van ons!

Afgelopen vrijdag stemden na een debat van 11 uur Provinciale Staten (PS) van Brabant voor de motie van SP en GroenLinks tegen de verkoop van Essent aan het Duitse energieconcern RWE.
Nico Heymans

Daarmee wil een meerderheid in de Staten (SP, GL, CU-SGP, Brabantse Partij, Partij voor de Dieren en een deel van de fracties van VVD en PvdA) dat Essent in overheidshanden blijft en dus onder democratische controle. Voorafgaand aan de Statenvergadering demonstreerden Brabantse SP-ers, waaronder Veerle Slegers, fractievoorzitter in Tilburg, voor de ingang van het Provinciehuis in Den Bosch tegen de verkoop.


Op 12 mei beslissen Gedeputeerde Staten (GS) over de verkoop. Formeel kunnen ze de motie van SP en GL naast zich neerleggen. Als dat gebeurt, zal de SP in elk geval een motie van wantrouwen indienen tegen het college van GS. Als een democratisch gekozen meerderheid van PS – de baas in Brabant- stemt tegen verkoop van een basisvoorziening als energieproductie en –leverantie, moet het dagelijks bestuur van de provincie (GS) zich daar bij neerleggen. Gebeurt dat niet, dan moet het college (CDA, VVD en PvdA) opstappen. Essent is van de samenleving, niet van particuliere beleggers die rijk willen worden!

Ze zijn Nuts

U bent hier