h

SP boos over verbod verspreiding posters en flyers tegen mall

26 mei 2009

SP boos over verbod verspreiding posters en flyers tegen mall

Tilburgse SP-ers hebben tijdens het plaatsen van posters tegen de mall van gemeente-ambtenaren te horen gekregen dat dit niet is toegestaan. De APV (Algemene Plaatselijke Verordening) en ook de referendumverordening zouden dit verhinderen. De SP vindt het hoogst merkwaardig dat tijdens de campagne voor het mall-referendum geen posters of flyers mogen worden verspreid en tekent bezwaar aan tegen deze vreemde uitspraak van de gemeente. Ook willen de socialisten dat de APV wordt gewijzigd zodat het mogelijk wordt om ook voor een referendum campagne te voeren.

Maandagavond wilde de SP-raadsfractie tijdens de vergadering van de commissie Fysiek aan wethouder van den Hout (SP, wijkbeheer/schoonhouden stad) vragen naar deze mogelijkheid. De commissievoorzitter stond dit echter niet toe omdat het onderwerp niet zou thuishoren in deze commissie. SP-fractievoorzitter Veerle Slegers: “Voor het eerst kunnen Tilburgers via een referendum meebeslissen over de inrichting van hun stad. Zowel voor- als tegenstanders van de mall moeten net als bij de nu ook lopende campagne voor de Europese verkiezingen de kans krijgen om aan kiezers hun standpunten duidelijk te maken. Alleen op deze manier kunnen die kiezers op 4 juni hun stem beargumenteerd uitbrengen. ”

Slegers noemt het “van de zotte” dat politieke partijen en andere betrokkenen op het hoogtepunt van de referendumcampagne wordt verboden om campagne te voeren en roept het college op om de APV zo snel mogelijk aan te passen. “En mocht de gemeente het in haar hoofd halen om ons dat posterverbod ook formeel op te leggen, dan zullen we onmiddellijk bezwaar aantekenen.”

U bent hier