h

Mega mall

5 juni 2009

ANP: Tilburg stemt tegen megamall

Tilburg, 4 juni. Tilburg krijgt geen nieuw megawinkelcentrum in het natuurgebied ten noorden van de stad. De inwoners stemden in een referendum in meerderheid tegen de vestiging van de zogenoemde shopping mall aan de weg tussen Tilburg en Waalwijk.

Lees verder
3 juni 2009

Tilburgers, laat donderdag 4 juni je stem horen!

Inwoners van Tilburg kunnen op 4 juni niet alleen voor de Europese verkiezingen stemmen maar ook bij het referendum over de mall aangeven wat ze willen: Wel of niet een mall aan de rand van Tilburg Noord. Voor het eerst in de geschiedenis hebben Tilburgers daarmee zeggenschap over de inrichting van hun stad. SP-raadsfractie en -wethouders roepen Tilburgers op om deze kans te grijpen en vooral te gaan stemmen.

Lees verder
3 juni 2009

Bij twijfel niet inhalen! Zeg Nee tegen de Mall!

Winkelen is leuk. Ook in een shopping mall. Maar er is nog meer over malls te zeggen dan alleen maar “leuk”. De mall-plannen van projectontwikkelaar OVG beslaan honderdtwintigduizend vierkante meter! Zo’n megamall neemt ongelooflijk veel ruimte in aan de Noordrand van Tilburg. De omvang van de mall is overigens het enige dat zeker is. De rest van de plannen is erg vaag, onzeker en daarmee risicovol. Er zijn recent al teveel risico’s genomen die de wereld in een ongekend crisis hebben gestort. Niet doen dus, die mall.

Lees verder
29 mei 2009

Willem II dreigt bij megamall met vertrek uit Tilburg

Vanochtend troffen vroege centrumbezoekers op de Heuvel aan de voet van het onlangs geplaatste standbeeld van koning Willem II een brief aan van deze illustere koning der Nederlanden. In deze brief kondigt hij zijn vertrek uit Tilburg aan als een meerderheid van zijn onderdanen volgende week donderdag 4 juni bij het mall-referendum aangeeft een mega-shopping mall te willen. Volgens de vorst concurreert die de winkels in het stadscentrum en de wijkwinkelcentra kapot en is zo'n megamall daarmee funest voor de leefbaarheid en levendigheid van Tilburg. Omdat hij de ondergang van zijn geliefde stad niet wil meemaken, zo schrijft Willem II, zal hij Tilburg voorgoed verlaten bij een "ja" van de bevolking tegen de mall.

Lees verder
29 mei 2009

MALL MAAKT MEER KAPOT DAN JE LIEF IS

Tegenstanders van de komst van de Tilburgse megamall hebben een gezamenlijke boodschap uitgebracht aan de inwoners van Tilburg, die op 6 juni mogen gaan
stemmen tegen of voor de komst van zo'n mall. Hieronder de tekst van die boodschap.

Lees verder
26 mei 2009

SP boos over verbod verspreiding posters en flyers tegen mall

Tilburgse SP-ers hebben tijdens het plaatsen van posters tegen de mall van gemeente-ambtenaren te horen gekregen dat dit niet is toegestaan. De APV (Algemene Plaatselijke Verordening) en ook de referendumverordening zouden dit verhinderen. De SP vindt het hoogst merkwaardig dat tijdens de campagne voor het mall-referendum geen posters of flyers mogen worden verspreid en tekent bezwaar aan tegen deze vreemde uitspraak van de gemeente. Ook willen de socialisten dat de APV wordt gewijzigd zodat het mogelijk wordt om ook voor een referendum campagne te voeren.

Lees verder
19 mei 2009

Referendumkrant niet objectief over mall

Afgelopen week viel de referendumkrant bij alle Tilburgers in de brievenbus. Bedoeling van die krant is om kiezers neutraal te informeren over de voors en tegens van de eventuele komst van een mega-shoppingcenter aan de rand van Tilburg. De SP-raadsfractie heeft echter geconstateerd dat de referendumkrant helemaal niet neutraal is samengesteld maar voor het grootste deel bestaat uit promotie voor de megamall. De SP is dan ook woedend over het gebrek aan objectiviteit van de krant. De socialisten willen nu weten of het college van B&W van plan is om een tweede krant te verspreiden waarin de tegenstanders van de mall net zoveel ruimte krijgen om hun argumenten naar voren te brengen als de voorstanders in de eerste versie.

Lees verder
8 april 2009

Mega-mall zal ruggengraat Tilburg breken

Als de haalbaarheidsonderzoeken op ook maar één onderdeel negatief zouden uitvallen, zou de conclusie zijn: De megamall is dus niet haalbaar, en daarmee halen we het plan van tafel. Nou is er hier sprake van niet één maar veel meer negatieve of op zijn minst twijfelachtige uitkomsten van de haalbaarheidsonderzoeken. En dus had het college moeten zeggen: Het mall-idee is een mal idee, we stoppen ermee. De allerkleinste meerderheid in het college (burgemeester Vreeman, PvdA-wethouders Hamming, en –met veel tegenzin- Moorman en Horn, en VVD-wethouder Möller) kon het echter niet verkroppen bakzeil te moeten halen en zijn prestigeproject te moeten inleveren. En dus wordt tegen alle logica en gezond verstand in besloten dat de mega-winkeldoos wel haalbaar is. Go, zeggen PvdA en VVD. De SP zegt duidelijk: No-go.cartoon
Cartoonist: Wim van Beers.

Lees verder
29 september 2008

Platform Stop de Mall

De SP fractie roept de tegenstanders van de Mall op om zich te verenigen in het “Platform stop de Mall”. Wat de SP betreft is iedereen welkom: partijen, burgers, organisaties, ondernemers, werknemers etc. Want hoewel iedereen zijn eigen geluid en overwegingen zal hebben, is het ook van belang om gezamenlijk op te kunnen treden in een neutraal platform. Volgend jaar zal er een referendum worden gehouden over de vraag of Tilburgers de Mall wel of niet willen. Om campagne te kunnen voeren tegen de komst van de Mall is het belangrijk dat de tegenstanders zich zo snel mogelijk verenigen.

Lees verder
23 september 2008

SP wil referendum over megamall

De Tilburgse SP-raadsfractie roept na de mall-inspraakdag gisteren op het stadhuis het college op om ook de Tilburgse bevolking breed te betrekken bij de besluitvorming over de mall. Volgens de SP is de inspraakdag maar ten dele geslaagd: Het waren voornamelijk ondernemersgroepen en milieu-organisaties die de kans grepen om hun zegje te doen voor of tegen de komst van de megamall. De vijf burgers die inspraken waren allemaal mensen die al eerder de weg hadden weten te vinden naar de politiek. De afgelopen tijd hebben SP-ers flyers uitgedeeld in ondermeer wijkwinkelcentra met de voornaamste voors en tegens van de mall-kwestie. Veel Tilburgers gaven aan dat de kwestie zo ingewikkeld is dat ze niet alle aspecten en mogelijke gevolgen overzien. Daaruit concludeert de SP-fractie dat het hard nodig is om ook hén daadwerkelijk bij de discussie rondom de mall te betrekken. Een referendum over deze zaak is daarom meer dan op z`n plaats.Mega Mall

Lees verder

Pagina's

U bent hier