h

Tilburgers, laat donderdag 4 juni je stem horen!

3 juni 2009

Tilburgers, laat donderdag 4 juni je stem horen!

Inwoners van Tilburg kunnen op 4 juni niet alleen voor de Europese verkiezingen stemmen maar ook bij het referendum over de mall aangeven wat ze willen: Wel of niet een mall aan de rand van Tilburg Noord. Voor het eerst in de geschiedenis hebben Tilburgers daarmee zeggenschap over de inrichting van hun stad. SP-raadsfractie en -wethouders roepen Tilburgers op om deze kans te grijpen en vooral te gaan stemmen.

Een meerderheid van de gemeenteraad heeft op voorstel van de socialisten bepaald dat de inwoners van Tilburg mogen aangeven of zij al dan niet een mall in Tilburg Noord willen. SP-wethouder Johan van den Hout:“Ongeacht wat de provinciale politiek roept: Het is in de eerste plaats aan de gemeente Tilburg zelf om te bepalen wat er met de stad gebeurt. Met hun stem kunnen Tilburgers een helder signaal geven aan het bestuur van de stad en van de provincie. We hopen dus dat zij deze kans aangrijpen om hun stem te laten horen!” Wat de SP betreft is dat een stem Tegen de mall.

Volgens SP fractievoorzitter Veerle Slegers is de mall een slecht idee: “Te groot, te vaag, te onzeker, te risicovol. Er zijn immers veel teveel onbeantwoorde vragen over de mall-plannen van de projectontwikkelaar”. Volgens Slegers gaan die vragen over de gevolgen voor de binnenstad en wijkwinkelcentra, over extra autoverkeer, luchtkwaliteit, extra infrastructuur, aantasting van de natuur, etc.. Wegens het ontbreken van antwoorden op deze vragen geldt wat de SP betreft het voorzorgsprincipe: Bij twijfel niet inhalen. “Kies voor investeren in Tilburg zelf. Zeg op donderdag 4 juni dus Nee tegen de mall”, zeggen van den Hout en Slegers.

U bent hier