h

Folderen tegen onderwijsbezuinigingen

4 februari 2010

Folderen tegen onderwijsbezuinigingen

Diana Auzin, een van de benjamins op de lijst van de SP en student aan een hogere school in Tilburg, hoopte al een paar dagen aansluiting te vinden bij medestudenten om te protesteren tegen de plannen om te bezuiningen op het hoger onderwijs. Vooral de afschaffing van de basisbeurs vindt zij een no-go.

Diana Auzin

Toen het erop leek dat er geen animo in Tilburg is om te protesteren, besloot ze maar zelf te gaan folderen, met de SP. De reacties op de folder die de studenten aanspoorde om tegen de plannen te tekenen op https://sp.nl/hogeronderwijs/#petitie waren zeer divers. Het ging van “ik ben toch bijna afgestudeerd, dus wat kan het mij schelen” tot “eindelijk actie in Tilburg: die plannen zijn echt van de zotte!”

Natya Bouman

Diana Auzin, net als de leden van Rood, zijn tegen de voorstellen van dit kabinet om 20 procent te bezuinigen op het hoger ondewijs. “Studeren moet geen luxe artikel worden” volgens Diana. “35 procent van de jongeren heeft al gezegt niet te gaan studeren als zij alles moeten lenen. En dat kan ik niet toelaten.”

U bent hier