h

ROOD, jong in de SP

5 september 2017

ROOD Tilburg doet onderzoek naar flex-contracten

Foto: SP

Veel jongeren beseffen niet dat een flex-contract weinig zekerheid biedt. In Tilburg zijn er ook veel werkende jongeren zonder vast contract, die eigenlijk toch wel meer zekerheid willen. 

Lees verder
23 augustus 2017

ROOD Tilburg verwelkomt nieuwe studenten op de TOP-markt

Foto: SP

Op dinsdag 22 augustus hebben een aantal jongeren van ROOD Tilburg nieuwe studenten op de TOP-markt verwelkomt. De TOP-markt vond dit jaar plaats in het Leijpark en is bedoeld om de studenten te laten zien wat Tilburg te bieden heeft.

Lees verder
10 augustus 2017

ROOD Tilburg de straat op om flex aan te pakken

Foto: SP Tilburg

Op maandag 7 augustus is ROOD Tilburg samen met andere ROOD-leden uit Brabant de stad in gegaan om de jongeren te vragen wat ze van hun werk en contract vinden.

Lees verder
28 juli 2017

ROOD Tilburg op de Zomerschool

Foto: Josephine Tiquet

Van zaterdag 22 juli tot donderdag 27 juli organiseerde ROOD weer de jaarlijkse Zomerschool. Ruim 50 jongeren vanuit het hele land kwamen naar Meppel om te praten en te leren over het thema ‘revolutie’. Een aantal ROOD leden uit Tilburg was hier aanwezig.

Lees verder
16 februari 2017

Hebben wij een date op 15 maart?

Foto: SP

Op Valentijnsdag zijn de jongeren van ROOD Tilburg de straat op gegaan. Iedereen die in de namiddag in het centrum te vinden was kreeg snoephartjes met de verkiezingsboodschap #PakdeMacht. ROOD Tilburg wenste iedereen een fijne Valentijn. Laten we hopen dat ze met iedereen op 15 maart een (stem)date hebben!

Lees verder
16 oktober 2016

ROOD-Actie voor inzet meer bussen succesvol!

Foto: SP

De afgelopen maanden heeft ROOD Tilburg actie gevoerd voor inzet van extra bussen naar de Tilburgse scholen. Dit naar aanleiding van overvolle bussen naar de scholen. Daarom is ROOD Tilburg een petitie gestart om de arriva meer bussen in te laten zetten, en heeft een paar honderd handtekeningen opgehaald. Met succes! Arriva gaat bij de nieuwe dienstregeling meer bussen inzetten richting Stappegoor. Na de kerstvakantie rijdt er 6x per uur een bus naar Stappegoor. ROOD Tilburg is erg blij met dit resultaat.

Lees verder
8 oktober 2015

ROOD aanwezig bij fakkelactie Young and United

Dinsdag 6 oktober hield Young and United een fakkelactie. Zo'n 30 jongeren waren aanwezig en gingen in de vorm van het cijfer 10 staan. Dit om mensen op te roepen om op zaterdag 10 oktober naar Amsterdam te komen voor de grote demonstratie die daar zal plaatsvinden. ROOD en de SP steunen deze actie.

Lees verder
1 september 2015

ROOD Tilburg op regenachtige TOP-uitmarkt

Bij het begin van het nieuwe studiejaar hoort uiteraard de TOP-uitmarkt, waar verenigingen en politieke partijen zich kunnen manifesteren. Net zoals andere jaren waren de jongeren van SP Tilburg hierbij aanwezig maar dit jaar voor het eerst als officiële ROOD-groep. Het feit dat de hele middag de regen met bakken uit de lucht is komen vallen hield ons niet tegen en we waren vastberaden om de spreekwoordelijke “lichten uit te doen”. Ondanks de regen was het een zeer geslaagde middag waarbij de nieuwe Tilburgse studenten kennis konden maken met de SP en ROOD. Volgend jaar weer! 

Foto: SP

Lees verder
25 juni 2015

ROOD Tilburg officieel van start!

Foto: SP

Na maanden van voorbereiden, hard werken en actievoeren heeft Tilburg vanaf heden weer een officiële jongerenafdeling, een ROOD-groep. Het is voor het eerst sinds jaren dat Tilburg een officiële ROOD-afdeling heeft en momenteel is het (nog) de enige jongerenafdeling in de provincie Noord-Brabant. De ROOD-afdeling is bedoeld om jongeren van 28 jaar en jonger een plek te geven binnen de SP om zodoende als jongeren te strijden voor een eerlijkere en rechtvaardigere samenleving. Aankomende dinsdag, 30 juni, zal er weer een bijeenkomst zijn om de plannen voor de toekomst te bespreken. Alle jongeren in de SP en sympathisanten zijn van harte welkom!

Lees verder
2 april 2015

Jongerenavond 31 maart 2015

Op dinsdag 31 maart zijn de jongeren van de SP weer bij elkaar gekomen voor een jongerenavond. Doel van de avond was een plan van aanpak opstellen voor de ROOD-groep die officieel een ROOD-groep wordt!!! Ook waren er gasten aanwezig uit Dongen en Oosterhout die een ROOD-groep willen beginnen in Breda.

Lees verder

Pagina's

U bent hier