h

Krakers blazen nieuw leven in hoekhuis

2 februari 2010

Krakers blazen nieuw leven in hoekhuis

Zaterdag 30 januari is het pand aan Columbusplein 9 gekraakt en als woonruimte in gebruik genomen door een vijftal studenten. Desbetreffend pand stond al jaren leeg en is al drie keer eerder gekraakt. Steeds dienden de toenmalige krakers het pand op last van de rechter te verlaten omdat de eigenaar claimde vergevorderde plannen met het gebouw te hebben. Meer dan een jaar na de laatste rechtszaak was het huis echter in ongewijzigde staat, met dien verstande dat de buurt het had dichtgespijkerd om verdere verkrotting te voorkomen. Daarop besloten de huidige krakers het hoekhuis opnieuw in gebruik te nemen. Ze zijn het inmiddels aan het opknappen.

De SP is erg blij met het bericht dat er wederom een leegstaand pand in Tilburg is gekraakt en als woonruimte in gebruik is genomen. Deze actie is een goed signaal aan eigenaren die hun pand moedwillig jarenlang laten verpauperen terwijl er te weinig betaalbare woningen zijn.

Zie ook de twee initiatiefvoorstellen die de SP onlangs indiende in de gemeenteraad tegen de antikraakwet en om eerlijk beheer van leegstaande panden mogelijk te maken.

U bent hier