h

Een succesvol Rondje Politiek

2 maart 2010

Een succesvol Rondje Politiek

Zondagavond stond de horeca in de Tilburgse binnenstad in dienst van de plaatselijke politiek. Negen partijen presenteerden zich elk in een café aan de Heuvel of op het Piusplein. De SP zat in café Stoffel.
Het Rondje Politiek, zoals de avond was gedoopt, was bedoeld om de Tilburgse bevolking de gelegenheid te geven op een ontspannen manier kennis te maken met de lokale politiek. Er waren optredens van de 3J's en van Xander de Buisonjé: Bob Fosko had door de storm, die vooral Brabant en Limburg teisterde, verstek moeten laten gaan.
Rondje politiek

De sfeer in de goedgevulde Stoffel was uitgelaten. Dat was voor een belangrijk deel de verdienste van het personeel van de kroeg, dat met aanstekelijk enthousiasme de karaoke bediende. Het resultaat was een heuse meezingavond ("Zing mee met de SP!") die zelfs enkele polonaises opleverde.

Polonaises in café Stoffel

Toch was er ook wel degelijk ruimte voor de inhoud. Er was een knusse hoek ingericht waar bezoekers konden SPeeddaten met toppers uit de lokale en landelijke politiek zoals Sadet Karabulut en Johan van den Hout. Daar werd druk gebruik van gemaakt, al bleek al vlug dat het idee van "speed" maar beter kon worden losgelaten. De gesprekken bleken namelijk dermate diepgaand en interessant dat ze meestal van langere duur waren.

SPeeddaten

De Wall of Fame, waarop Tilburgers konden vertellen wat er allemaal goed gaat in de stad (en dat is best veel), en de Wall of Shame, waarop men zijn hart kon luchten over de dingen die beter zouden kunnen, werden goed gebruikt. De SP zal zich zeker buigen over het resultaat. De socialisten luisteren altijd goed naar de mensen in de stad en dat zal met deze walls zeker ook het geval zijn.

Walls of Fame & Shame

Wie het even allemaal teveel werd, trok zich een moment terug met een bord lekkere tomatensoep. Want ze kunnen niet alleen feesten in Stoffel: koken kunnen ze er ook.

U bent hier