h

Verkiezingen 2010

24 juni 2010

Instructies stembureaus nog steeds onvoldoende

Ook bij de laatste verkiezingen van 9 juni bleek dat niet alle medewerkers van de stembureaus de juiste instructies hadden gekregen. Onenigheid over ‘twee mensen in een hokje’, hulp aan gehandicapten en partijpropaganda in het stembureau leidde tot klachten. De SP fractie stelt hierover vandaag schriftelijke vragen aan het college.

Lees verder
10 juni 2010

Emile Roemer: "Een verlies met een gouden randje" (video)

Volgens Emile Roemer zijn de 15 zetels die de SP heeft behaald een 'verlies met een gouden randje'. Dit zei hij in zijn toespraak in De Rode Hoed.
"Na het enorme succes van vier jaar terug, hebben we niet het vertrouwen van die kiezers kunnen vasthouden. We hebben zelfs op acht gestaan. Nederland sociaal uit de crisis krijgen, dat was de inzet van onze campagne. We hadden heel veel goede mensen, een goed verhaal en een ijzersterke campagne. In de laatste drie weken hebben we ons zetelaantal alsnog verdubbeld. Dat is een geweldige prestatie. Wij gaan dan ook doen wat we de mensen beloofd hebben. Een stem op de SP 9 juni, daar heb je op 10 juni ook nog wat aan."

Lees verder
10 juni 2010

SP ook in Tilburg terug in de lift

Met 13 procent van de stemmen deed de SP het in Tilburg bovengemiddeld goed. Een herstel van de 8,9 procent bij de gemeenteraadsverkiezingen van afgelopen maart zet de partij opnieuw in de lift. Ook andere partijen haalde opvallend andere scores dan drie maanden geleden.

Lees verder
4 juni 2010

Emile Roemer zaterdagmiddag in Tilburg

SP-lijsttrekker Emile Roemer komt zaterdagmiddag 5 juni naar Tilburg. Om 15.00 uur komt hij samen met Brabantse Statenleden op de Heuvel kennismaken met Tilburgers. Ook Tiny Kox -fractievoorzitter van de Eerste Kamer van de SP en vroeger jarenlang raadslid in Tilburg- en Veerle Slegers -voorzitter van de huidige Tilburgse raadsfractie- zullen aanwezig zijn. Aansluitend heeft Roemer samen met enkele parlementariërs in de stad nog een gesprek met de belangenvereniging van Q-koortspatiënten in Brabant.

Lees verder
4 juni 2010

Jan Marijnissen 6 juni te gast bij politiek café Buskruit!

Nu de verkiezingscampagnes wederom hervat zijn doet het de redactie vanhet politiek café Buskruit! deugd te kunnen mededelen dat Jan Marijnissen alsnog zal aanschuiven bij een extra ingelaste editie.

Lees verder
2 juni 2010

Vroege campagneochtend op Centraal Station

"De SP op campagne in Tilburg. Niet met de kopstukken, maar gewoon met mensen die hun partij onder de aandacht willen brengen. De SP staat met een man of tien bij het station. Sponzen, folders en bijna allemaal in een SP-hesje. Een raadslid heeft haar kinderen meegenomen die zodadelijk naar school moeten. 14-jarige zoon heeft het wel gehad met Balkenende, waarom dat zo is, dat is hij even vergeten". NOS Radio 1 doet verslag van een SP campagneochtendje in Tilburg.

Lees verder
1 juni 2010

SP deelt uit!

De SP in Tilburg zal op zaterdag 5 juni tussen 12.00 en 17.00 uur ballonnen en de bekende “tomaatsponzen” voor de grote schoonmaak uitdelen. Daarnaast is er, voor leden van de partij, ook een speciaal kinderboek met de titel: 'Weet jij het al?', geschreven door Rindert Kromhout/ illustraties van Jan Jutte. Het boek kan zaterdag afgehaald worden op de Heuvel, bij de stand van de SP. Uiteraard kan iedereen dan ook terecht met vragen over het partijprogramma.

Lees verder
24 mei 2010

Jongeren verkiezingsdebat bij TSV D’artagnan

Politiek is voor iedereen, maar focust zich vaak op mensen met twee-inkomens of de babyboomers. Daardoor lijken verkiezingsthema’s vaak niet interessant genoeg voor studenten. Maar dat is uiteraard niet zo! De jongerenafdelingen van politieke partijen in Tilburg houden daarom in samenwerking met TSV D’artagnan een debat voor studenten op dinsdag1 juni 2010. Ontvangst 19.30, aanvang 20.00 tot 22.00 uur bij het gebouw van TSV D’artagnan aan de Heuvelring 102.

Lees verder
19 mei 2010

SP de hort op, de grote schoonmaak komt eraan!

‘Hier heeft u een sponsje voor de grote schoonmaak thuis, stemt u 9 juni op ons, dan doen wij hetzelfde in Den Haag’. Met de landelijke Tweede Kamerverkiezingen in aantocht gaat de Tilburgse SP afdeling schoonmaakartikelen uitdelen om deze campagne te ondersteunen. Op onderstaande data zijn we hoe dan ook in de stad te vinden:

Lees verder
19 april 2010

ROOD: Was dit uw bedoeling op 3 maart?

Vrijdag 16 april werd het nieuwe college van PvdA, VVD, CDA, D'66 en GroenLinks geïnstalleerd. De SP is sindsdien Tilburgs grootste oppositiepartij en de jongeren van ROOD laten dat meteen ook even zien door de fontein naast het Gemeentehuis te annexeren. "Asociale bezuinigingen moeten met man en kracht bestreden worden," aldus een woordvoerder van ROOD. De sponsjes om het college mee op te ruimen liggen dan al klaar.

Lees verder

Pagina's

U bent hier