h

ROOD: Was dit uw bedoeling op 3 maart?

19 april 2010

ROOD: Was dit uw bedoeling op 3 maart?

Vrijdag 16 april werd het nieuwe college van PvdA, VVD, CDA, D'66 en GroenLinks geïnstalleerd. De SP is sindsdien Tilburgs grootste oppositiepartij en de jongeren van ROOD laten dat meteen ook even zien door de fontein naast het Gemeentehuis te annexeren. "Asociale bezuinigingen moeten met man en kracht bestreden worden," aldus een woordvoerder van ROOD. De sponsjes om het college mee op te ruimen liggen dan al klaar.

ROOD maakt schoon

Was dit uw bedoeling op 3 maart? Dat is de belangrijkste vraag die de SP voorlegt aan de inwoners van de stad. Weliswaar zijn de PvdA, de VVD, het CDA, D66 en GroenLinks het samen eens kunnen worden over een gedrocht van een programma; dat wil volgens de SP nog niet zeggen dat de nieuwe coalitie hiermee recht doet aan de mening van de kiezer.

Was dit uw bedoeling op 3 maart?

De SP hekelt de collegevoornemens te bezuinigingen op zorg en welzijn (3,5 miljoen), armoedebeleid (1,2 miljoen), de schoolbegeleidingsdienst (1 miljoen), het uitkleden van leerlingenvervoer en kinderopvang, het wegbezuinigen van Tilburgs Overleg Gehandicapten en Vrouwenopvang en de bezuinigen op de bibliotheken en op Factorium. Daar heeft de Tilburger volgens de socialisten niet voor gekozen. Zeker niet als er dan ook nog veel geld uitgegeven wordt aan Willem II (4 ton per jaar), een extra wethouder (1 miljoen), bijna twee miljoen per jaar aan subsidie voor het parkeren van auto's en 245 miljoen aan prestigeprojecten als T-dome en het Veemarktkwartier.

Met haar actie geeft ROOD het startschot voor krachtige oppositie tegen het rechtse college van Jan Hamming en Ivo Opstelten.

U bent hier