h

Goedkoop busvervoer moet blijven in Noord-Brabant!

4 mei 2010

Goedkoop busvervoer moet blijven in Noord-Brabant!

De SP is voor behoud van het goedkope bustarief in Brabant, vandaar dat de SP maandag 11 mei om 18.00 uur handtekeningen gaat inzamelen op het busstation aan de Spoorlaan in Tilburg. De SP wilt het goedkope bustarief van 30 cent voor ouderen en kinderen na 1 juli 2010 te handhaven in heel Brabant en de gereduceerde tarieven na 1 juli 2010 ook zo veel mogelijk laten gelden voor scholieren, MBO-studenten en volwassenen onder de 65 jaar. Daarnaast voeren de jongere SP leden van ROOD een actie uit voor het behoud van het nachtnet op de donderdagnacht. Dit soort verworvenheden mogen niet verloren gaan.
bus

Brabant is een provincie met een van de laagste percentages busvervoer in Nederland. Tariefverlagingen kunnen dit aandeel dus doen groeien. Ondanks alle miljarden die de provincie nog maar kort geleden kreeg door de verkoop van ons energiebedrijf Essent willen gedeputeerde Staten (de wethouders van de provincie) de succesvolle proef met het goedkope busvervoer na twee jaar stoppen. Dat kan gewoon niet, zeker daar Brabanders zeer tevreden zijn over de goedkope bustarieven die gelden in onze provincie sinds de start van de experimenten met goedkoop openbaar vervoer in 2008.

Vooral de proef die geldt voor senioren van 65 jaar en ouder en kinderen onder de 12 jaar heeft fantastische resultaten laten zien:
• Het busgebruik onder deze doelgroep is met 38% gestegen.
• Vooral ouderen gaan meer de deur uit, wat ongetwijfeld positief is voor de Brabantse economie, maar ook mensen minder geïsoleerd maakt.
• Het reizigersoordeel over het openbaar vervoer is verbeterd.

Ook de proef voor 12-plussers en 65-minners laat een groei van het OV-gebruik zien, zij het niet zo fors als bij de groep onder 12 jaar en 65 plus.

U bent hier