h

Welkomsbrief aan burgemeester Noordanus

16 juli 2010

Welkomsbrief aan burgemeester Noordanus

Geachte burgemeester Noordanus, beste Peter,

De Tilburgse SP wil je van harte welkom heten in de Schônste Stad van het Laand. Je hebt er zin in om hier als burgemeester aan de slag te gaan en we voorspellen je: Als jij dit avontuur aangaat met een open hart, open ogen en een open mind, gaat Tilburg je met open armen ontvangen. Het leven is goed in het Brabantse land, en zeker in Tilburg. Dat ga je ontdekken en alle Tilburgers zullen je daarin willen bijstaan.

Je zult de komende tijd veel kennismakingsbezoeken afleggen en Tilburgers van allerlei pluimage en lagen van de lokale samenleving leren kennen. De SP wil graag een constructieve bijdrage leveren aan je inwerkperiode zodat je het “Verhaal van Tilburg” straks zo compleet mogelijk op je netvlies hebt. Waardoor je Tilburg en haar inwoners zowel in de stad als daarbuiten goed kunt vertegenwoordigen. We willen je dan ook een rondgang door Tilburg aanbieden volgens de “SP-methode”: Een kennismaking met onverwachte, onvermoede en minder voor de hand liggende kanten van Tilburg.

We verklappen alvast enkele elementen van die rondgang: Een bezoekje aan kringloopbedrijf en sociale activeerder La Poubelle en aan ecologische tuinderij ut Rooie Bietje, en een hapje bij sociaal eethuis de Pollepel. Ook willen we je meenemen naar weggeefwinkel Noppes en jongerencultuurfabriek de Hall of Fame. Een kennismaking met enkele Tilburgers die in kleinschalige zorgvoorzieningen en in het onderwijs werken en bij de toepasselijk geheten sociale werkvoorziening Diamant is een ander onderdeel van de rondgang.

Als toetje hebben we iets voor je dat precies in jouw straatje als doorgewinterd ontwikkelaar past: We willen je meenemen naar de Spoorzone, het gebied dat in herontwikkeling is en waar hele bijzondere Tilburgse en zelfs nationale en internationale wortels liggen die merkwaardig genoeg maar weinig mensen kennen. Maar die de stad en de Tilburgers volgens ons enorme kansen bieden op stedenbouwkundig, cultureel en economisch gebied.

Meer verklappen we niet. Maar we hopen dat we je met dit voorproefje nieuwsgierig hebben gemaakt. En dat je onze uitnodiging aanneemt en op hele korte termijn met ons Tilburg intrekt.

Beste Peter, we hopen en denken met jou een burgemeester te krijgen die zijn kennis en ervaring met stedelijke ontwikkeling ten goede laat komen aan Tilburg. En die daarbij niet zozeer oog heeft voor torenhoge ambities of het stapelen van stenen maar voor de mensen die erin moeten wonen, werken en leven. Wij kunnen ons goed voorstellen dat je open en toegankelijk bent en Tilburgers betrekt bij de ontwikkeling van hun stad en bij de lokale politiek. We hopen in jou ook een raadsvoorzitter te vinden die boven de partijen uit samen met raad en college de lokale democratie open, transparant en interessant kan maken.

Je kunt meteen de handen uit de mouwen steken: Het huidige college is grotendeels jong en onervaren, net als een flink deel van de raad. Tilburg heeft de laatste jaren erg veel ambities gehad op het gebied van stedelijke ontwikkeling waarvan het nog maar de vraag is of al die projecten tot een goed einde kunnen worden gebracht. Je zult je kennis en ervaring volop kunnen inzetten zonder zelf nieuwe ambities te hoeven formuleren. Aansluiten bij wat er al is en bij de wortels van Tilburg zal volgens ons je devies kunnen zijn. En in den lande uitdragen dat Tilburg een bijzondere stad is met een eigen identiteit, en -met Eindhoven- de grootste stad van Nederland buiten de Randstad die veel positieve aandacht verdient van de Rijksoverheid en andere maatschappelijke partners.
Kortom: De Tilburgse SP wenst je van harte inspirerende, plezierige en constructieve jaren in onze gemeente toe!

Namens de Tilburgse SP-afdeling,

Fráncy van Iersel, afdelingsvoorzitter
Veerle Slegers, fractievoorzitter

U bent hier