h

Einde Transferium heeft nog een staartje

16 september 2010

Einde Transferium heeft nog een staartje

Transferium KempenbaanMaandag besloot een meerderheid van de raadscommissie Fysiek dat het Transferium opgeheven moet worden. ‘De proef zou drie jaar duren maar wordt na negen maanden al de nek omgedraaid. Bovendien zitten er nog wel meer haken en ogen aan dit besluit’, aldus SP fractievoorzitter Veerle Slegers.

Het kost tijd voordat een transferium een beetje naar wens werkt, zo leert de ervaring uit andere steden. Slegers: ‘Om dan na negen maanden al te stoppen is gewoon kapitaalvernietiging en getuigt van weinig betrouwbaarheid. We zouden juist moeten inzetten op betere reclame, want bijvoorbeeld fatsoenlijke bewegwijzering is er nog steeds niet’.

Ook meent Slegers dat de Provincie hier nog wel iets van zal vinden. ‘Die heeft fors meebetaald aan het transferium en zal zeker niet weerloos toezien hoe die investering nu wordt afgebroken. Een nabetaling lijkt wel het minste dat we kunnen verwachten, maar daarover was maandag nog geen informatie voor de commissieleden beschikbaar. Schandalig, zeker omdat het voorstel niet eens in de gemeenteraad behandeld zal worden’.

Een dag ná dit besluit werd pas duidelijk dat de gemeente in onderhandeling is met het Bastion Hotel over mogelijke verkoop van de transferium-grond. ‘Dat hadden we maandag moeten weten, want dat die twee zaken gekoppeld zijn lijkt me wel duidelijk’, aldus Slegers. Zij vraagt zich ook af of zo’n verkoop wel kan. ‘Het transferium had over drie jaar ook moeten verhuizen naar de overkant, omdat de grond nodig is voor de ontsluiting van de nieuwbouw achter Jeruzalem. Gaat die nu ineens ook niet door?’.

De fractie stelt hierover vandaag schriftelijke vragen aan het college.

U bent hier