h

Bijeenkomst met wijkraden pijnlijke miskleun college

21 oktober 2010

Bijeenkomst met wijkraden pijnlijke miskleun college

De SP-fractie in de Tilburgse gemeenteraad wil van het college van B&W weten waarom het op 18 oktober wederom een overleg heeft georganiseerd met wijk- en buurtraden over de voorgenomen bezuinigingen op de wijkbudgetten zonder dat er nieuwe inzichten of informatie vanuit het college te melden waren. Ook toonde wethouder Frenk (GroenLinks) zich namens het college wederom niet bereid om op grond van inhoudelijke argumenten de voorgenomen bezuiniging geheel of gedeeltelijk terug te draaien. Het grootste deel van de raden was hierover zo boos en teleurgesteld dat ze collectief opstapten. De socialisten stellen dat het college contraproductief en respectloos heeft gehandeld door op deze manier met buurtbewoners in Tilburg en hun vertegenwoordigers om te gaan.

Slechts een handjevol mensen bleef zitten om naar het reeds bekende verhaal van de wethouder te luisteren over de korting van 64% op de Verrijk-je-Wijkbudgetten en andere bezuinigingen op het beheer van wijkcentra. SP-raadslid Bart van de Camp die op de avond in de nieuwe MFA in de Quirijnstok aanwezig was: “Hardwerkende vrijwilligers zoals wijk- en buurtraden willen graag serieus worden genomen. Zij horen al sinds april hetzelfde bezuinigingsverhaal van dit college dat niet alleen hun werk ondermijnt maar ook de sociale samenhang in Tilburgse buurten. Het enige argument dat de wethouder hiervoor steeds geeft is dat ‘het om een politieke keuze gaat’. Logisch dat ze gefrustreerd zijn!”

Van de Camp is ook kritisch over de organisatie van de avond door de gemeente, die een veel te kleine ruimte had gereserveerd waardoor in allerijl de grote binnenruimte in gereedheid moest worden gebracht. Daar waren echter zoveel omgevingsgeluiden dat de sprekers vaak nauwelijks werden verstaan. “Met dit soort domme beginnersfouten ondermijn je als college wel het laatste kleine restje bereidheid bij je burgers om mee te denken. Dit soort bijeenkomsten en sowieso het algehele gebrek aan bereidheid van het college om serieus iets te doen met de inzichten van deze mensen ontmoedigen de betrokkenheid van burgers bij leefomgeving en ondermijnen hun vertrouwen in het stadsbestuur.”

U bent hier