h

SP wil stagnatie Spoorzone bespreken

30 december 2010

SP wil stagnatie Spoorzone bespreken

Dat het met de ontwikkeling van de Spoorzone bepaald niet opschiet is al bijna geen nieuws meer. ‘Nog langer wachten op het zoveelste masterplan van het college heeft geen zin. We moeten snel met alle fracties bespreken hoe de raad grip krijgt op deze ontwikkeling en hoe we nu eindelijk eens duidelijkheid en vaart organiseren’, aldus SP leider Veerle Slegers. Zij agendeert het onderwerp op de agenda van de eerste commissievergadering in januari.

Slegers: ‘De Hall of Fame en Scryption waren een al dan niet voorlopige plek in die Spoorzone beloofd, maar dat is al weer geschiedenis. Jarenlang heeft het college verteld dat de Spoorzone een belangrijk cultuurkluster zou worden. Het Zuidelijk Toneel werd die worst ook voorgehouden toen ze naar Tilburg werd gelokt. Maar plotseling trekt het college daar met een middelvinger een dikke streep doorheen. Hoe kán dat nou?! Talloze dikke en dure rapporten zijn volgeschreven over die zogenaamde cultuurvisie, en van de ene op de andere dag bestaat dat ineens niet meer… Op die manier raakt iedereen – burgers, raad, professionals – de weg natuurlijk helemaal kwijt’.

Wat volgens het college nu overblijft is een ‘Onderwijs-plus’ pakket. ‘Mogelijk zijn ze er achter gekomen dat er na het betalen van de verhuizing van Fontys (€ 20 miljoen) geen geld meer over is en wordt op een achternamiddag het hele programma overboord gegooid. Maar zo zijn we niet getrouwd. Het is goed om dit soort grote projecten te heroverwegen, maar dan wel in het openbaar en in de gemeenteraad, en met als doel tot een fatsoenlijke invulling van het gebied te komen’, aldus Slegers. Nu volgens de SP fractie het college heeft laten blijken daartoe niet in staat te zijn wil zij het onderwerp in de raad behandelen.

U bent hier