h

SP zet sluiting wijkcentra op agenda

13 december 2010

SP zet sluiting wijkcentra op agenda

De dreigende sluiting van vijf wijkcentra is door SP raadslid Bart van de Camp op de agenda gezet. 'Half januari spreekt de commissie over dit schandalige plan van het college. De wethouder doet alsof dit al besloten is, maar zover zijn we nog lang niet. En als 't aan de SP ligt gaat die sluiting ook niet door'.

Op 17 januari bespreekt de raadscommissie Maatschappij het optreden van wethouder Frenk (GL) in deze zaak. Van de Camp: 'Bij de begroting is niet besloten dat er zomaar vijf wijkcentra dicht zouden mogen of moeten. De raad zal daar eerst nog over moeten spreken. Het is van de gekke dat de wethouder nu al naar de wijkbesturen gaat met een gesloten verhaal. Terecht dat hier grote ophef over ontstaat in de stad. We hebben een het college een week de tijd gegeven om dit punt zelf te agenderen, maar blijkbaar heeft ze daar geen behoefte aan. Wij wel'.

De sluiting van de wijkcentra zou per jaar zo'n half miljoen euro op moeten leveren. 'Natuurlijk moet er bezuinigd worden, maar als je met zo'n drastische ingreep slechts vijf ton bij elkaar weet te schrapen dan doe je iets niet goed. Sluiten is makkelijk, maar bouw later dat netwerk maar weer eens opnieuw op, om nog niet te spreken van huisvesting. Tientallen miljoenen gooide het college over de balk met die zogenaamde Multifunctionele Accomodaties. De SP heeft zich daar altijd tegen verzet, onder het motto 'geen geld voor stenen maar voor mensen'. Dat de PvdA die slogan overneemt is in het licht van de huidige sluitingsgolf godgeklaagd. Dat geld had aan mensen in wijken en buurten besteed moeten worden', aldus Bart van de Camp.

Eerder dit jaar opende wethouder Frenk met veel poeha de nieuwe MFA in Tilburg Noord. Van de Camp: 'Voor dat geld hadden de vijf wijkcentra die nu dicht moeten nog tot in de eeuwigheid door kunnen functioneren. De wethouder beroept zich bij deze bezuinigingen op 'realisme', maar dat is gelul, het is gewoon een kwestie van andere keuzes maken. En ik ben er zeker van dat op 17 januari de tribune vol zit met mensen die er ook zo over denken'.

U bent hier