h

Q-koorts, taakstraffen en Ronald van Raak in Politiek Café Buskruit!

17 februari 2011

Q-koorts, taakstraffen en Ronald van Raak in Politiek Café Buskruit!

Aanstaande zondagmiddag in Café Buskruit: Hoe staat het momenteel met de Q-koorts en de gevolgen anno 2011? En hoe heeft het de afgelopen jaren zo fout kunnen gaan? En wat was de rol van de provincie daarbij? Vragen die aan de vooravond van de provinciale verkiezingen op 2 maart a.s. zeker nog actueel zijn, gezien de nog steeds verhitte discussies in de provincie over megastallen en over intensieve vee- en geitenhouderij. Officier van justitie uit Breda, Wil Gijbels, en Anton van Kalmthout, verbonden aan de Faculteit Rechtswetenschappen debatteren over de zin van taakstraffen en SP Tweede Kamerlid Ronald van Raak komt vertellen over zijn rapport 'De agent aan het woord', over de gevolgen van bezuinigingen op de politie.

Veerle Slegers, fractievoorzitter van de SP in Tilburg, staat tweede op de lijst van de SP voor de provinciale verkiezingen en komt in Politiek Café Buskruit! alles uitleggen over de Q-koorts en waarom uw stem tijdens de provinciale verkiezingen nog steeds relevant is. Daarnaast zal een ervaringsdeskundige zijn verhaal doen over de Q-koorts. Wat zijn de symptomen van Q-koorts en kom je er eigenlijk nog wel van af?

Als politiek café dat iedere derde zondag van de maand wordt gehouden, bewijst Buskruit! ook deze keer weer dat Tilburg een debatstad is. Het debat in Buskruit! gaat deze keer over taakstraffen en wordt gehouden tussen officier van justitie uit Breda, Mr. Wil Gijbels, en Professor Anton van Kalmthout, verbonden aan de Faculteit Rechtswetenschappen van de Universiteit van Tilburg. Regelmatig laait de discussie of de zin of onzin van taakstraffen weer op. Bijvoorbeeld of taakstraffen wel effectief zijn en of er niet veel harder gestraft moet worden. En is de dienststrafplicht niet een veel betere straf dan taakstraffen?

Als speciale gast komt Tweede-Kamerlid Ronald van Raak van de SP langs. Presentator Kevin Hordijk zal met hem een diepte-interview houden. Eén van de onderwerpen waar het daarbij ongetwijfeld over zal gaan, is het rapport ‘De agent aan het woord’ dat de SP vorig jaar heeft uitgebracht. In dit rapport worden de gevolgen van de bezuinigingen op de politie duidelijk gemaakt aan de hand van interviews met talloze betrokkenen. Dit rapport is ook voor de Tilburgse situatie relevant en als woordvoerder voor de SP op dit gebied in de Tweede Kamer kan Ronald van Raak perfect vertellen wat de conclusies van het rapport zijn. Ook zal er ruimte zijn om aan de heer Van Raak en aan de andere gasten vragen te stellen.

Eus Roovers uit Oosterhout schrijft verhalen, gedichten, kinderboeken en artikelen. Hij is in Buskruit! te gast als columnist om voor een luchtige noot te zorgen. Ook wordt er ook nu weer gezorgd voor muzikale omlijsting tussen de bedrijven door.

Politiek Café Buskruit! wordt gehouden op zondagmiddag 20 februari van 15.00 uur tot 16.30 uur in De NK Harmonie aan de Stationsstraat 26. Inloop vanaf 14.45 uur. Iedereen is welkom en toegang is gratis.

U bent hier