h

Vrouwen in debat tijdens de VOV (vrouwen ontmoeten vrouwen)

17 februari 2014

Vrouwen in debat tijdens de VOV (vrouwen ontmoeten vrouwen)

Locatie: foyer schouwburg Tilburg.

Het debat stond onder leiding van Noraly Beyer, belangrijke thema’s van het debat werden ingeleid door studenten van het ROC. Namens de SP  voerde Nicolle van Hoof het woord.

 

 

 

Foto: Fráncy v Iersel & Jeanny Michielsen

Inleiding

In Tilburg valt er veel te kiezen: over veiligheid in onze stad, werk en inkomen, goed onderwijs of het culturele klimaat. VOV vindt het belangrijk dat steeds meer vrouwen actief worden in de politiek omdat we daar het verschil kunnen maken.

Opmerkelijk is dat:

'In Tilburg er maar 1 vrouwelijke wethouder is en zijn er  slechts 14 vrouwelijke raadsleden van de 45! Tijd voor verandering dus...meer hoge hakken in de politiek'.

Noraly stelde de volgende vragen aan de politieke partijen:

Wordt lokale politiek steeds belangrijker?

Opmerkelijk was dat de meeste partijen samenwerken en de dialoog aangaan met elkaar en de inwoners het belangrijkste gevonden worden. Met als vertrekpunt: “Waar wil je met een stad naar toe?”

Ook de wijk- en burgerinitiatieven werden belangrijk gevonden, hierbij werden belangrijke items genoemd zoals veiligheid en het contact leggen met de jongeren?

Tilburg besteed 23 mln. euro aan cultuur en 30 mln. euro aan sport. Wat vind je hiervan?

De SP vindt dat cultuur laagdrempelig moet zijn, waarbij mensen gebruik kunnen maken van de Meedoen regeling. Daarnaast is ook de amateurkunst belangrijk in een bruisende cultuurstad als Tilburg. Cultuur verbindt jong en oud.

40% Van de vrouwen is niet economisch zelfstandig en afhankelijk van het inkomen van de man of van een bijstandsuitkering. Wat vind je hiervan?

De SP maakt zich zorgen over de toenemende werkeloosheid in Nederland maar ook specifiek  over de toenemende werkeloosheid onder de vrouwen. Dit vanwege de grote ontslagronde in de zorg en thuiszorg. De SP maakt zich hard voor banenbehoud binnen de zorg en welzijn!

Maak in 30 seconden duidelijk wat  je partij belangrijk vindt?

De SP vindt het belangrijk dat iedere Tilburger de zorg en ondersteuning krijgt die hij of zij nodig heeft. Daarom moet er geld vrij gemaakt worden voor een sociaal fonds.

 

Het debat werd afgesloten met de woorden:

Ga stemmen op 19 maart en doe dat het liefst op een vrouw. Met 1000.000 vrouwen in Tilburg maken wij het verschil!

Reactie toevoegen

U bent hier