h

Opnieuw dreigende ontslagen bij huishoudelijke zorg Thebe

15 juni 2014

Opnieuw dreigende ontslagen bij huishoudelijke zorg Thebe

De SP in Tilburg heeft de afgelopen week veel bezorgde berichten gehoord over de aangekondigde bezuinigingen van Thebe. Er is nog veel onduidelijkheid over wat er precies staat te gebeuren, de vakbonden zijn nog volop in overleg met Thebe. Maar wat we wel weten dat er wordt gesproken over ontslagen of vermindering van salaris voor de huishoudelijke thuiszorg.

En dit is niet de eerste keer dat dit aangekondigd wordt. In november 2012 gebeurde dit ook al. Daarna zijn thuiszorgmedewerkers samen met de SP in actie gekomen en hebben we de ontslagen kunnen tegenhouden. De medewerkers hebben geweigerd te tekenen voor het sociaal plan en we zijn met bussen het land in geweest om actie te voeren.

Dit gaan we weer doen! Zaterdag 21 juni is er weer een actie dag in Utrecht, georganiseerd door Abvakabo FNV. Hier wordt gepraat over de CAO afspraken, fatsoenlijk salaris en normale werkdruk. Daarna volgt er een ludieke actie in de stad en kunnen we weer van ons laten horen!

Voor meer informatie zie: www.fnvvoorzorg.nl/forms/aanmeldformulier-zorgberaad-21-juni.

Hoe meer mensen meegaan volgende week, hoe beter! Samen staan we sterk! Dus draag jij ook de zorg en warm hart toe en wil je deze hardwerkende medewerkers steunen? Ga met ons mee!

Je kunt je bij mij aanmelden: nicolle@sptilburg.nl,  let op: voor donderdagavond 20.00 u, dan zorg ik ervoor dat er plaats voor ons is in de bus. Je hoeft dus niet het formulier op de site in te vullen. In Utrecht wordt voor lunch gezorgd.

De bus zal waarschijnlijk vertrekken rond 9.45 uur vanaf de parkeerplaats bij het zwembad in Stappegoor. De precieze tijd volgt later deze week, en het is ook te zien eind deze week op de site www.fnvvoorzorg.nl.

Ik hoor graag van jullie!

Met strijdbare groet,

Nicolle van Hoof

Raadslid en bestuurslid SP Tilburg

Reactie toevoegen

U bent hier