h

Èèrmoej zuukt list

29 september 2014

Èèrmoej zuukt list

Wie arm is, moet slim zijn. Nood zet aan tot het zoeken naar onverwachte oplossingen. Voor dit fenomeen bestaat in het Tilburgs een mooie uitdrukking: ‘èèrmoej zuukt list.’ In een stad waar meer dan 10% van de huishoudens op of onder de armoedegrens leeft is dit het aangewezen motto op de Internationale Dag van de Armoede. Zo’n 11.000 huishoudens moeten rondkomen van minimale budgeten. Vooral eenoudergezinnen zijn de pineut, 1 op de 8 kinderen groeit op in armoede.

Op vrijdag 17 oktober 2014 trekt vanuit de Hall of Fame (NS-plein 5, Tilburg) een ludieke stoet door de stad, rammelend op potten en pannen of alles wat verder maar geluid maakt.

De stoet eindigt bij Raakveld (Geefhuishof 71, Tilburg). De Halve Gare, de kookploeg van Raakveld, zorgt voor een maaltijd. Met weinig middelen toch iets heerlijks op tafel zetten, dat is de uitdaging. Wie mee wil eten dient zich aan te melden voor 15 oktober. Stuur een mail naar: info@raakveld.nl (kosten € 5).   

Enkel constateren dat armoede bestaat is niet voldoende. De avond staat in het teken van oplossingen en alternatieven voor armoede. Èèrmoej zuukt list! Uiteenlopende initiatieven passeren de revue. O.l.v. Daan Taks debatteren Hans Kokke (wethouder, SP), Coen Wever (Tilburgse Anarchisten Sociëteit), Loes van Zuijlen (Verantwoord Anders), Ron Smit (Basis Inkomen Partij) en Harry Buyvoets (Vereniging Basisinkomen) over de mogelijkheden van het basisinkomen.

Voorts wordt door Fráncy van Iersel aan wethouder Kokke het Zwartboek Zorgmijders overhandigd. Mensen met een bescheiden inkomen mijden in toenemende mate de zorg. Men kan het eigen risico en de zorgpremie aanvullende verzekering niet meer betalen.

En natuurlijk is er ruimte voor muziek, poëzie en film m.m.v. Theater van de verloren Tijd, Th’Woodchip Barrels, rapper Ludo K.O-Click.

  • Programma Vrijdag 17 oktober 2014

Internationale Dag van de Armoede – Èèrmoej zuukt list

15:00 verzamelen Hall of Fame, NS-plein 5 Tilburg

16:30 workshop trommelen

17:00 mars door het centrum (onderweg, bij het Factorium, gratis tomatensoep)

19:00 maaltijd bij Raakveld, Geefhuishof 71 Tilburg (reserveren nodig)

20:30 manifestatie ‘Èèrmoej zuukt list’

Reactie toevoegen

U bent hier