h

Op dinsdag 30 september weer een geslaagde bijeenkomst van de SP-jongeren in Tilburg.

5 oktober 2014

Op dinsdag 30 september weer een geslaagde bijeenkomst van de SP-jongeren in Tilburg.

Ditmaal bekeken wij de reeks korte documentaires “hoe durven ze” naar het gelijknamige boek van de Vlaamse politicus Peter Mertens. Centraal stond de impact van de crisis en de invloed van rijke machtige lobbygroepen op het politiek beleid en ons dagelijks leven. Hierna hebben wij een levendige discussie gehad over het befaamde boek “Capital in the 21st century” van de Fransman Thomas Piketty.

Uiteraard was niet iedereen in staat geweest om dit boek te lezen (al is het alleen maar omdat het boek niet aan te slepen is) maar een samenvatting en korte uitleg van één van de leden zorgde voor meer dan genoeg gespreksstof. De discussie betrof de groeiende ongelijkheid tussen de verschillende bevolkingsgroepen, iets waar we helaas ook in Nederland mee te maken hebben. Dat er iets goed mis is met de verdeling van welvaart in Nederland en het “westen” als geheel, daarover is iedereen het wel eens. De SP zal zich dan ook blijven inzetten voor een eerlijker en rechtvaardiger Nederland. De enthousiaste jongeren van SP Tilburg zullen hen daar volop bij steunen!

Mocht je interesse hebben om kennis te maken met jonge SP leden, kom dan vooral langs bij een van onze bijeenkomsten. De eerstvolgende jongerenavond zal plaatsvinden op 28 oktober om 19.30 op het partijpand aan de Piushaven 29. Voor de geïnteresseerde stellen wij ook de samenvatting van het boek van Thomas Piketty ter beschikking. 

Reactie toevoegen

U bent hier