h

Eerst de crisis de deur uit dan pas de ondersteuning

26 januari 2015

Eerst de crisis de deur uit dan pas de ondersteuning

Het Ondersteuningsfonds  krijgt onder druk van de  SP Tilburg in 2015  een eenmalige subsidie van 100.000 euro, bestemd voor mensen die tijdelijk in financiële nood zitten. De SP kiest immers voor meedoen en ondersteuning, waarbij we uitgaan van maatwerk en een individuele benadering. Een financiële bijdrage uit het Ondersteuningsfonds maakt het verschil in de situatie van de burger, deze krijgt de tijd om te leren omgaan met het tekort of de terugval in besteedbaar inkomen.

Het zal de armoede niet de stad uit bannen, daar is veel meer voor nodig! Daarom is het belangrijk om in 2015 in gesprek te gaan met het College en de Raad over hoe in de toekomst om te gaan met het bestrijden van armoede. Een belangrijk aspect hierbij is de integrale benadering van Armoede in de gemeente Tilburg.

“Van een goed inkomen naar bijstandsniveau. Rondkomen van nog maar 30 procent van het inkomen dat je gewend was. Dat heeft nogal een impact op je sociale leven, maar vooral ook op de financiële verplichtingen die je hebt. Je moet je trots aan de kant zetten en hulp aannemen. Tweedehandse kleding dragen, smoesjes als je een uitnodiging krijgt voor etentjes, in de rij staan bij de Voedselbank”

In de ogen van veel mensen hangt er een zweem rond mensen met een laag inkomen, “van eigen schuld!” Veel mensen die het zelf helemaal voor mekaar hebben denken vaak dat armoede veroorzaakt wordt door niet genoeg je best doen. Dit is behoorlijk triest en moeten we niet pikken. We mogen geen mensen buiten te sluiten. Eerst de crisis de deur uit, dan pas de ondersteuning, aldus Fráncy van Iersel (SP).

SP Raadslid Sociale Stijging,

Woordvoerder armoede en werkgelegenheid

Reactie toevoegen

U bent hier