h

SP en de Pollepel

22 januari 2015

SP en de Pollepel

De Pollepel sluit niet per februai de deuren. Door een geweldige actie van 'red de Pollepel' is er extra aandacht gekomen voor dit besluit.  LST en SP Tilburg maakte zich ook al druk over dit besluit. SP raadslid Francy van Iersel wist, door in december 2014 snel kritische vragen in te dienen de discussie  aan te wakkeren, de LST zette het punt vervolgens op de agenda.

In een bomvolle raadzaal is de discussie gevoerd, van Iersel liet daar namens de SP weten dat het sociale eethuis van groot belang is voor mensen in armoede en mensen in een sociaal isolement en dat sluiting per februari wat haar partij betreft niet aan de orde kan zijn. Uiteindelijk is besloten dat de Pollepel extra tijd
krijgt om te kijken naar een alternatief bijvoorbeeld als
burgerinitiatief, zoals het ook ooit begonnen is. De wethouders Kokke ende Ridder zullen betrokken zijn bij de ontwikkeling van zo'n alternatief.

van Iersel is tevreden met het resultaat: de Pollepel heeft de betekenis van eten als sociaal bindmiddel en dit hoort bij de rijke traditie van Tilburg waar we trots op moeten zijn!

Reactie toevoegen

U bent hier