h

Korte impressie ‘’Red de Zorg’’ demonstratie 12 september

17 september 2015

Korte impressie ‘’Red de Zorg’’ demonstratie 12 september

Dit is de impressie van Suzan Öztürk, een van onze SP-leden

De ‘’Red de Zorg’’ demonstratie is de eerste grote demonstratie geweest waar ik aan heb deelgenomen. Ruim 15000 demonstranten waren afgelopen zaterdag 12 september in Amsterdam. Dat er zoveel demonstranten aanwezig zouden zijn, had ik niet zo snel verwacht. Het feit dat we daar massaal met de zelfde gevoelens en het zelfde doel aanwezig waren, gaf me al een top gevoel.

Foto: SP

Al aan het begin van de dag, op het Centraal Station van Tilburg, begon de demonstratie eigenlijk al. We hadden namelijk twee bordjes in onze handen met de tekst ‘’Is er straks nog iemand die voor jou gaat zorgen?’’. Daarnaast droegen we natuurlijk ook opvallende kleding. De bordjes trokken veel aandacht en ik werd vaak aangesproken. Ook in de trein waren veel reizigers geïnteresseerd in waar we naar toe gingen. Een mevrouw rond een jaar of zeventig sprak me aan en zei dat ze ook naar de demonstratie ging. Ze voegde er aan toe dat ze erg verrast was toen ze mij zag, omdat ik nog zo jong ben. Mijn antwoord was dat het redden van de zorg niet alleen de taak is van de betrokkenen, maar van ons allemaal. Ook was het heel speciaal om te horen dat veel van de mensen die ons aanspraken de demonstratie steunden.

Foto: SP

Tijdens de demonstratie waren er demonstranten van alle leeftijdsgroepen. Ik heb naast ouderen, mensen die in de zorg werken, mensen die zorg nodig hebben, partijleden, leden van de FNV ook veel jongeren gezien, zoals de jongeren van SP Rood. Dat was ook het bijzondere aan deze demonstratie. Deze mensen zijn zich er bewust van dat het niet een individueel probleem is, maar een probleem van ons allemaal. Het voelen van de samenhorigheid die er heerste was voor mij het uiterste. Natuurlijk was het ook heel gaaf om gezamenlijk onze stem te laten horen, samen door de straten van Amsterdam te demonstreren, heel luid ‘’boe’’ te roepen naar de staatssecretaris en Emile Roemer toe te juichen.

Foto: SP

Naar mijn mening is met deze demonstratie en het aantal handtekeningen nogmaals bewezen dat de zorg van ons allemaal is, van jong en oud, en we de regering niet de gelegenheid zullen geven om ons deze bezuinigingen te laten accepteren. Kortom: ‘’Heyo kabinet, jullie vragen om verzet!’’ 

Reacties

Keileuk verslag van een bijzondere dag Suzan. Leuk om te je ontmoeten. Ook leerde ik Alexandra kennen. SP raadslid in Den Bosch

Reactie toevoegen

U bent hier