h

SP Jongeren leggen zebrapad aan op de Kattenrug

13 juli 2023

SP Jongeren leggen zebrapad aan op de Kattenrug

Foto: SP

Onze afdeling maakt zich enorm zorgen over de gevaarlijke verkeersituatie op de Kattenrug. De stoplichten en het zebrapad zijn weggehaald, waardoor voetgangers moeilijk kunnen oversteken. Dat kan niet langer zo.

De gemeente wil transport buiten de auto aanmoedigen. Dan kan het niet zo zijn dat op één van de belangrijkste oversteekplekken in de stad geen zebrapad ligt. Daarom hebben SP Jongeren in Tilburg gisteravond een zelfgemaakt zebrapad aangelegd. Tijdens het aanleggen kregen we al veel reacties van mensen die toevallig langsliepen. Ze waren allemaal positief. Het is duidelijk, Tilburg wil dat er een zebrapad op de Kattenrug is.

Dit zebrapad is bedoeld om aandacht te vragen voor de gevaarlijke situatie die ontstaan is. De gemeente wil pas aan het einde van de zomer een zebrapad aanleggen, omdat anders het verkeer verstoord zou worden. Dit is veel te laat, bovendien wordt het verkeer nu al verstoord, namelijk het voet- en fietsverkeer. Dit kan dus geen excuus zijn. De gemeente heeft al aangegeven dat ons zebrapad zo snel mogelijk weg wordt gehaald. Het enige dat wij vragen is dezelfde urgentie met het aanleggen van een nieuw zebrapad.

Reactie toevoegen

U bent hier