h

SP lapt ramen bij overheid en bank

9 november 2023

SP lapt ramen bij overheid en bank

Foto: SP

In de stromende regen stonden SP'ers woensdag de ramen te lappen bij het stadskantoor en de Rabobank. De reden voor deze actie? Overheden en bedrijven hebben het zicht op de samenleving helemaal verloren.

Er spelen grote problemen in de samenleving. Armoede, woningnood, aftakeling van onze sociale voorzieningen, klimaatverrandering, noem het maar op. Ondanks deze grote problemen blijft echte verandering uit, terwijl de problemen alleen maar groter worden. Het bedrijfsleven en de overheid blijft rustig in haar neoliberale bubbel, waarin problemen opgelost kunnen worden met een procentje meer hier, een bezuiniging daar. Een wereld waar geld belangrijker is dan een goed leven voor iedereen.

Ondertussen blijven bestuurders rustig in hun kantoren zitten. Om hen uit te nodigen om eindelijk eens naar buiten te kijken hebben we de ramen gelapt. Want, met schone ramen is er geen enkel excuus om niet naar buiten te kijken en te zien wat voor problemen er spelen in Nederland. En, als ze dan een keertje naar buiten hebben gekeken, misschien wagen ze zich ook een keertje buiten de deur. De SP zal dat in ieder geval blijven doen.

Reactie toevoegen

U bent hier