h

AZC/Vluchtelingenopvang

21 mei 2016

Uit verre landen

Foto: SP

Op vrijdag 20 mei vond er op de hogeschool Avans in Tilburg een symposium plaats over de vluchtelingencrisis. Fráncy van Iersel gaf hier een lezing namens de SP waarin ze de visie van de SP omtrent dit vraagstuk toelichtte en enige informatie gaf over de noodopvanglocatie naast Avans Hogeschool. 

Lees verder
12 november 2015

SP brengt bezoek aan wijk Fatima

SP-raadslid Fráncy van Iersel, ook woordvoerder als het over de vluchtelingenopvang in Jozefzorg gaat, heeft een bezoek gebracht aan de wijk Fatima. Er was en is veel ophef over de manier waarop dit gegaan is, veel bewoners voelden zich overvallen. Er waren echter ook veel positieve reacties, zoals in het bijgaande filmpje te zien is.

In het filmpje gaat Fráncy van Iersel in gesprek met Sara van den Brink, een bewoonster van de wijk die naar aanleiding van de informatieavonden in de wijk graag een positief geluid wil laten horen. Wat zij vooral belangrijk vind is integratie met de wijk, waarmee hopelijk veel angsten van buurtbewoners zullen verdwijnen. Wat ideeën zijn om de nieuwe buren (zoals Sara ze liever noemt) hun plekje te laten vinden in de buurt is terug te zien in het filmpje.

 

Lees verder
6 oktober 2015

Vluchtelingen in Tilburg

Op maandag 5 oktober discussieerde de Tilburgse gemeenteraad over het maatregelenpakket voor de komst van 400 vluchtelingen naar een tijdelijk asielzoekerscentrum in de wijk Fatima. Na ruim 4 uur discussie stemde de raad in met het maatregelenpakket. Ook een motie mede ingediend door de SP, die onder andere stelt dat op deze locatie geen definitief azc mag komen en dat gekeken moet worden naar alle mogelijke locaties behaalde een meerderheid.

Foto: SP
Lees verder
7 september 2015

De SP stelt vragen aan college over de opvang van vluchtelingen in Tilburg 

Het College en de Raad hebben bij eerdere gelegenheden – onder andere bij de Bed, Brood Bad discussie - aangegeven dat Tilburg een humane en gastvrije stad is, die haar verantwoordelijkheid neemt wanneer dat noodzakelijk is.

Lees verder

U bent hier