h

SP presenteert bezuinigingsplan

20 februari 2010

SP presenteert bezuinigingsplan

Als gevolg van de bankencrisis ontkomen gemeenten niet aan forse bezuinigingen. Voor Tilburg betekent dat bijna 20 miljoen euro in 2014: dat is heel veel geld. Dat geld moet worden gevonden door de gemeenteraad die op 3 maart aanstaande door de Tilburgers zal worden gekozen.
Het college dat er nu nog zit, heeft haar ambtenaren opgedragen een lijst te maken met alle mogelijke bezuinigingen. Uit die lijst moeten de partijen dus een keuze maken. De SP heeft dat inmiddels gedaan en gisteren presenteerden de socialisten hun bezuinigingsplan.

"Bezuinigingen doen natuurlijk altijd pijn," zegt SP-lijsttrekker Johan van den Hout, "maar ook bezuinigingen kunnen zoveel mogelijk worden opgebracht op basis van onze uitgangspunten solidariteit, gelijkheid, menswaardigheid en de menselijke maat." De socialisten menen daarin te zijn geslaagd met een pakket dat in ieder geval zorg, inkomensondersteuning, welzijn en onderwijs zoveel mogelijk met rust laat. "Ons uitgangspunt is dat we met een pakket van maatregelen jaarlijks zo'n 20 miljoen euro bezuinigen of inkomsten verhogen," aldus Van den Hout.

Het is niet enkel kommer en kwel dat de klok slaat. "De economische crisis houdt ook weer een keertje op. En tot die tijd kunnen we profiteren van de kansen die de crisis ons biedt. Want moeten bezuinigen betekent ook kansen om de dingen op een andere manier te doen. Menselijker. Socialer. Minder megalomaan."

Het lijstje van de SP heeft in ieder geval alvast complimenten opgeleverd uit onverwachte hoek. De webstek Tilburg Pluche geeft de SP "de prijs voor top-transparantie."

De bezuinigingsplannen van de SP
Weblog Johan en Paul: De SP-bezuinigingen
Stadsnieuws: Tilburg gaat 39 miljoen bezuinigen
Tilburg Pluche: Met de billen bloot (2)

U bent hier