h

30 DECEMBER ACTIE HOOFDKANTOOR THEBE

25 december 2014

30 DECEMBER ACTIE HOOFDKANTOOR THEBE

Dinsdagmiddag 30 december om 16.00 uur gaan medewerkers van Thebe Huishoudelijke Hulp samen met de SP en AbvaKabo FNV actievoeren bij het hoofdkantoor van Thebe aan de Liesboslaan in Breda voor behoud van hun baan.

Daarnaast zet de SP grote vraagtekens bij de gang van zaken rondom het faillissement van Thebe en vindt de SP dat de bestuurders van Thebe verantwoording moeten afleggen.

Sinds anderhalve week zitten de medewerkers van Thebe Huishoudelijke Hulp in grote onzekerheid. Hun organisatie is op donderdag 18 december failliet verklaard, en de door Thebe georganiseerde informatiebijeenkomst heeft niets duidelijk gemaakt: "De bestuurders van Thebe waren er niet eens, en de curatoren konden geen inhoudelijke vragen beantwoorden" aldus Nicolle van Hoof, gemeenteraadslid van de SP in Tilburg.

In de tussentijd is duidelijk geworden dat de hoofdschuldeiser van Thebe Huishoudelijke Hulp het moederbedrijf Thebe Holding is, en dat Thebe Holding dit jaar miljoenen winst gaat maken. Daar komt nog bovenop dat het UWV zeer recent het eerder collectief ontslag heeft geblokkeerd en de raad van bestuur van Thebe Holding al jarenlang bij de grootverdieners in de zorg horen. Van Hoof: "Zolang de 2 bestuurders bij Thebe beiden meer kunnen verdienen dan onze minister-president, geloof ik niet dat er geen andere mogelijkheden zijn. Dit zaakje stinkt!"

Wil jij ook mee helpen actievoeren en de thuishulpen ondersteunen? Het is kort dag, maar hoe meer SP'ers hoe beter! Als je interesse hebt, houdt de actiepagina in de gaten: www.facebook.com/actiecomitethebe  

Tijdstip:          16.00 – 16.30 uur Locatie:           Hoofdkantoor Thebe (‘Witte Villa’), Liesboslaan 2 in Breda

Er gaat een bus om 15.15 uur vanaf de parkeerplaats bij zwembad Stappegoor in Tilburg!

Vragen?

- Houdt de website in de gaten, details volgen later.

- Like ook de actiepagina: www.facebook.nl/actiecomitethebe

- Of  mail naar Nicolle van Hoof, raadslid: nicolle@sptilburg.nl

(Voor de officiële oproep tot actie van Abvakabo FNV, zie bijlage)

Reactie toevoegen

U bent hier