h

Thebe luistert niet naar medewerkers bij actie hoofdkantoor

30 december 2014

Thebe luistert niet naar medewerkers bij actie hoofdkantoor

Dinsdagmiddag 30 december hebben meer dan 100 thuishulpen met Abvakabo FNV en de SP actiegevoerd bij ‘de Witte Villa’, het hoofdkantoor van Thebe in Breda. Inzet was om de bestuurders van Thebe ter verantwoording te roepen en behoud van werk en arbeidsvoorwaarden te eisen. Maar Karel Verweij, bestuurder van Thebe, wees vooral naar anderen. Hij zag geen verantwoordelijkheid voor zichzelf, maar wel voor andere zorginstellingen, de curatoren en de gemeenten.

Hier waren de thuishulpen het duidelijk niet mee eens, ze waren boos en teleurgesteld. ‘Zakkenvullers’ en ‘dure kantoren’ werd geroepen. Thuishulp Wilma van Wezel zei: ‘47 jaar ben ik deurke in, deurke uit gegaan. Wij zijn de kern van Thebe, niet de holding. Dit is een goedkope manier om ons opzij te zetten!’

De SP steunt de thuishulpen van Thebe nu al 2 jaar in de strijd voor behoud van werk. Raadslid SP Tilburg, Nicolle van Hoof: ‘Ongelofelijk dat Thebe zo met het personeel omgaat, het wordt dringend tijd voor een lange termijn oplossing voor de medewerkers en de cliënten. De sleutel ligt bij Thebe, bij het moederbedrijf is geld genoeg om dit op te lossen. Het faillissement moet van tafel’.

Reactie toevoegen

U bent hier