h

Verkiezingen 2006

24 maart 2006

PvdA kiest voor ‘rompcollege’ met CDA en GL

Vanmiddag maakte Jan Hamming bekend een college te zullen vormen met CDA en GroenLinks. Pogingen om daar SP of VVD aan toe te voegen zijn namelijk op niets uitgelopen, en de PvdA weigerde te kijken naar andere mogelijkheden. De SP is niet verrast maar desalniettemin teleurgesteld.

Lees verder
23 maart 2006

Erop of eronder: mogelijkheden en breekpunten voor een beter Tilburg

Deze week is het erop of eronder voor een nieuw college in Tilburg. Regeert een verliezerscombinatie verder of zal de PvdA durven kiezen voor een nieuwe richting, dat is de vraag. De SP is heel serieus in haar streven naar een ander college voor onze stad. In de besprekingen – die tot nu toe nauwelijks over de inhoud zijn gegaan- gaat de aandacht rond de SP met name uit naar de Cityring en de rol van het CDA. Ook hierover legt de SP nu alle kaarten op tafel.

Lees verder
18 maart 2006

SP buigt wel maar breekt niet

De PvdA lijkt steeds duidelijker te willen kiezen voor een coalitie met de verliezers van de verkiezingen, CDA en GroenLinks. Het door Jan Hamming op een kier houden van de deur naar andere partijen lijkt vooral bedoeld om de beoogde coalitiegenoten nog wat onder druk te houden. De SP wil zich daar niet voor laten gebruiken: “Wij kunnen best met Hamming in zee, eventuele blokkades komen vooral van zijn kant. Maar blijkbaar kiest hij liever voor de nestgeur van de ouwe hap dan voor visie en lef”.

Lees verder
14 maart 2006

Een week later: collegevorming

Het stof van de campagne is een beetje opgetrokken. En hoe ziet het slachtveld er na een week uit? Rommelig vooral. Her en der liggen nog lijken en gewonden die doen alsof er niets gebeurd is. Het CDA lijkt nog het meest op de Zwarte Ridder van Monty Python, wiens armen en benen worden afgehakt en toch maar blijft schreeuwen dat hij gewoon door wil gaan. De SP heeft duidelijk aangegeven verantwoordelijkheid te durven nemen voor een coalitie van de winnaars en daarmee respect te tonen voor de verkiezingsuitslag.

Lees verder
8 maart 2006

De Day After

En dán is er ineens geen campagne meer. Zoiets als om half twee ’s nacht met nieuwjaar, plotseling stil, tuterende oren, een nieuw jaar begonnen, maar het weer, de zon en de vogels gaan door alsof er niets gebeurd is.

Lees verder
8 maart 2006

SP van 3 naar 5 zetels: derde partij van Tilburg!

De SP won bij de verkiezingen van 7 maart 2 nieuwe zetels, waarmee de nieuwe fractie zal bestaan uit 5 personen. Lijsttrekker Johan van den Hout: “Ik ben tevreden, dit was waar we op gerekend hadden. We kunnen er de komende tijd weer flink tegenaan, want er ligt werk genoeg te wachten!”.

Lees verder
6 maart 2006

Succesvol SP-campagnefeestje 'Stemmen van overal'

Natuurlijk is de SP Tilburg morgen ook nog op straat om met mensen te praten en deur voor deur mensen flyers en folders aan te bieden. Maar om een bijzonder tintje te geven aan het naderende einde van de verkiezingscampagne organiseerde de SP samen met Bosvreugd op zondag het multicultureel feestje “Stemmen van overal”.

Lees verder
4 maart 2006

Dinsdagavond SP verkiezingsfeest op Piushaven

Dinsdagavond houdt de SP afdeling Tilburg haar verkiezingsfeestje traditiegetrouw in haar eigen pand aan de Piushaven 29. Iedereen is daar vanaf 21.00 uur van harte welkom.

Lees verder
3 maart 2006

SP sluit postertwist ludiek af

Vandaag verloor de SP het kort geding tegen de gemeente over de verkiezingsposters en heeft de borden inmiddels deels verwijderd. Hoewel de SP doodziek wordt van de dubbele moraal van de Tilburgse politiek in deze kwestie, en met name van het twee-petten cabaret van wethouder-lijsttrekker Jan Hamming, wil de partij de kwestie ludiek afsluiten. Verkiezingen gaan immers niet over posters maar over inhoud.

Lees verder

Pagina's

U bent hier