h

Piushaven

23 december 2009

Plannen Piushavengebied nu gaan uitvoeren!

SP-raadslid Bart van de Camp heeft samen met PvdA-raadslid Bas Wilthagen het college gevraagd waarom er tot op de dag van vandaag nog niets is gebeurd met het initiatiefvoorstel dat de twee partijen vier jaar geleden samen indienden over het gebied rond de Piushaven. De beide raadsfracties zijn hoogst verbaasd over de opstelling van het college ten opzichte van de plannen van Libéma voor de bouw van een resort met 425 lodges bij het Safaripark de Beekse Bergen. Volgens een artikel in het Brabants Dagblad van 2 december zegt Libéma dat het college positief over het resort denkt, dat een belangrijke uitstraling naar de stad Tilburg wordt toegedicht.
Piushaven

Lees verder
25 juni 2007

Spoeddebat SP over Piushavenplannen geweigerd

De SP wilde tijdens de laatste raadsvergadering voor de zomervakantie met het college debateren over de gang van zaken in de Piushaven. Daar staan grote bouwplannen op stapel, maar de zaken lopen volgens SP raadslid Paul Huijgen bepaald niet gunstig: "Er is veel onduidelijkheid over de toekomst van het voormalige Aabe-terrein, en ook in de Galjoenstraat lijken tal van bedrijven te blijven zitten waar woningbouw gepland was. De communicatie hierover naar ondernemers en bewoners in het gebied is beneden peil". De collegepartijen blokkeerden echter de mogelijkheid om dit debat aan te gaan.

Lees verder
22 juni 2007

SP wil interpellatie over Piushaven

De gemeente organiseerde een informatieavond over de bouwplannen in het Piushavengebied zonder de bewonersorganisaties daar actief bij te betrekken. Nu wordt ook de inspraak nota bene midden in de vakantieperiode gepland. SP raadslid Paul Huijgen: "En er gaat nóg meer fout met dit megaproject. De aankoop van gronden stagneert, grote onduidelijkheid over het AaBé-terrein, meer dan genoeg reden voor een spoeddebat hierover!".

Lees verder
8 november 2006

23 SP voorstellen aangenomen in begrotingsdebat

Veel van de voorstellen die de SP maandag indiende bij de begrotingsbehandeling werden door de raad aangenomen of door het college overgenomen. In totaal 23 stuks, waarvan sommigen samen met andere partijen ingediend.

Lees verder
13 februari 2006

Raad neemt initiatiefvoorstel Piushaven aan

Vandaag stemde de gemeenteraad unaniem in met het initiatiefvoorstel over de Piushaven dat eind vorig jaar werd ingediend door SP en PvdA.

Lees verder
16 januari 2006

Raad omarmt initiatiefvoorstel Piushaven

Vandaag sprak de raadscommissie Economie zich unaniem uit voor het initiatiefvoorstel over de Piushaven dat eind vorig jaar werd ingediend door SP en PvdA. Alleen D66 was niet aanwezig, de overige fracties gingen akkoord met het besluit.

Lees verder
29 november 2005

SP en PvdA presenteren initiatiefvoorstel Piushaven

De fracties van de PvdA en de SP dienen vandaag een gezamenlijk initiatiefvoorstel in onder de titel “Piushaven Tilburg, Levendige Haven”. Het moet een aanzet zijn om de recreatieve ontwikkelingen in de Piushaven voortvarend aan te pakken zodat de Tilburgers én bezoekers zien en beleven dat de haven verandert in een bruisend stukje Tilburg.

Lees verder
28 november 2005

Initiatiefvoorstel Piushaven Tilburg, Levendige Haven

De gemeenteraad heeft het regiedocument Piushaven vastgesteld, waarin een – beperkte – visie op de ontwikkeling van de Piushaven worden beschreven. Centraal daarin staan de museumhaven en de passantenhaven. Inmiddels zijn we al weer lange tijd verder, is er ervaring opgedaan met de ontwikkeling van de museumhaven en passantenhaven en wordt er binnenkort een nieuwe projectcoördinator aangesteld. Volgens de indieners van dit initiatiefvoorstel tijd om een volgende stap te zetten in de ideeënontwikkeling voor de haven.

Lees verder

U bent hier