h

Fatma

20 juni 2009

Fatma mag blijven!

Gisteren werd het bekend: Fatma Smain, de Algerijnse die inmiddels al tien jaar in Tilburg woont, krijgt een verblijfsvergunning! Meer dan twee jaar heeft Fatma samen met haar buurvrouw Eli van Oosterhout, de SP en de basisschool van haar dochters actie gevoerd om hier te kunnen blijven.

Lees verder
19 februari 2009

TV-aandacht voor Fatma op SBS 6

Vanavond (donderdag 19 februari) besteedt het programma Hart van Nederland aandacht aan het probleem van Fatma. Vanmiddag heeft een cameraploeg van SBS 6 een reportage gemaakt op de Zuidwester, de school van Fatma`s dochters Rana en Rima.
SBS op de Zuidwester
Schooldirecteur Harriët van Sprang zingt met meisjes van de Leerlingenraad en de hele school het Fatma-moet-blijven-lied. SBS6 maakt opnames.

Lees verder
19 december 2008

Vierduizend steunbetuigingen voor Fatma

Meer dan vierduizend handtekeningen haalden de leerlingen van basisschool de Zuidwester aan de Staringstraat deze week op voor Fatma. Vandaag kwam wethouder Gon Mevis ze in ontvangst nemen, met de belofte de volle doos aan de Immigratie- en Naturalisatiedienst te geven. Want het is de IND die Fatma, moeder van Rana en Rima en echtgenote van Farouk, terug wil sturen naar Algerije. Tijdens de kerstviering in wijkcentrum de Nieuwe Stede zongen de kinderen uit volle borst het speciaal voor Fatma geschreven strijdlied Het Zuidwesterlied.
Fatma met de aanbiedster

Lees verder
24 november 2008

Probleem Fatma nog steeds niet opgelost

Fatma Smain, de Tilburgse uit Algerije die al jaren illegaal in Nederland verblijft omdat ze tien jaar geleden te bang was om meteen asiel aan te vragen (en daarom nu niet onder de Pardon-regeling valt), wordt nog steeds met uitzetting bedreigd. Ze kan op last van de IND elk moment worden opgehaald door de vreemdelingenpolitie. Daarom voert de SP opnieuw actie, samen met Fatma’s buren, Rana en Rima’s school de Zuidwester en Defense for Children.

Lees verder
7 maart 2007

Fatma moet blijven!

"Fatma moet blijven!" klonk het vanochtend in de Tilburgse Generaal Crerarstraat uit de kelen van schoolkinderen. De moeder van hun klasgenootjes dreigt door de IND te worden uitgezet naar Algerije, de vader en twee dochters mogen in Nederland blijven. SP raadslid Veerle Slegers organiseerde met buurtbewoners een actie voor een verblijfsvergunning voor Fatma Smain: "Een gezin zo uit elkaar trekken is volstrekt onacceptabel".

Lees verder
6 maart 2007

Stop dreigende uitzetting Fatma!

Fatma Smain, een Tilburgse woonachtig in de Generaal Crerarstraat, wordt binnenkort op last van de IND op korte termijn uitgezet. Ze is al meer dan zeven jaar in Nederland, heeft een man (Farouk Jussef, destijds gevlucht uit Irak) en twee dochtertjes met de Nederlandse nationaliteit. Op woensdag 7 maart overhandigen buurtbewoners van Fatma en haar man Farouk een petitie aan wethouder Gon Mevis met de vraag om Fatma te helpen een verblijfsvergunning te krijgen. SP raadslid Veerle Slegers: "Ik roep zoveel mogelijk mensen op daarbij aanwezig te zijn".

Lees verder

U bent hier