h

Groene Tomaat

7 februari 2017

Bijeenkomst groene tomaat 14 februari

SAMEN VOOR EEN GROEN DUURZAAM EN GEZOND TILBURG

Dinsdag 14 februari 2017, SP honk, Piushaven 29

19.00-20.00 wandeling door omgeving piushaven olv gemeenteraadslid Kees van Ham

20.00-22.00 samen buurten over een groene, duurzame en gezonde omgeving Piushaven en Tilburg

Doe mee en sluit gezellig aan! 

 

Lees verder
20 december 2016

Groene tomaat in de gemeenteraad 19-12-2016

Foto: SP

Maandag 19 december was de gemeenteraad weer bijeen. 

Hoe heeft de groene tomaat zich bij deze raad en de voorbereidende commissies laten horen *in het dossier “ontsluiting berkel enschot” heeft de groene tomaat nadrukkelijk aandacht gevraagd en toezeggingen van de wethouder gekregen mbt...:

Lees verder
19 december 2015

Groene Tomaat vraagt informatie op aan de SP TK over de milieuzone

De Tweede Kamer wil af van de gemeentelijke milieuzones, werd deze week bekend. De SP Tweede Kamerfractie heeft hiermee ingestemd. Dit heeft tot een hoop commotie geleid. Raadslid Fráncy van Iersel vraagt namens de SP werkgroep Groene Tomaat aan SP Tweede Kamerlid Eric Samiling waarom hij deze motie ondersteund heeft?

Lees verder
2 april 2015

Groen, duurzaam en dus gezond

De SP Tilburg vindt het belangrijk dat er voldoende groen in de stad is. Vooral in de binnenstad en in de oude wijken ontbreekt het daar nog wel eens aan. Een groene en schone stad zorgt niet alleen voor een fijne maar ook voor een gezonde leefomgeving. Daar waar mensen op een plezierig wijze samen kunnen leven zal de solidariteit toenemen en zullen mensen zich veiliger voelen en zijn. Iets waar elke Tilburger recht op heeft en waar de SP zich stevig voor wil inzetten.

Lees verder
9 januari 2015

Groene Tomaat opent twee meetpunten luchtkwaliteit

Met de opening van twee luchtkwaliteit meetpunten op 15 januari in de Tilburgse binnenstad wil de SP werkgroep de Groene Tomaat aandacht vragen voor het belang van schone lucht. “Onderzoek van Buro Blauw laat zien dat de fijnstof en stikstofdioxide concentraties in Tilburg de afgelopen jaren niet substantieel verlaagd zijn”, aldus een vrijwilliger van de Groene Tomaat. “Mensen kunnen hier ziek van worden, en daarom doen we met deze meetpunten mee aan de Milieudefensie campagne Samen voor gezonde lucht.” Lees verder
16 september 2014

De Groene Tomaat organiseert een bijeenkomst met als thema ‘luchtkwaliteit’

Op 25 September wordt  in het buurthuis de Boomtak een avond georganiseerd door de Groene Tomaat (werkgroep SP Tilburg), voor alle Tilburgers met informatie over "een groen, duurzaam en dus gezond Tilburg".  Met deze avond  willen we bewerkstelligen dat de Tilburger zo nodig beter geïnformeerd wordt over het onderwerp en tevens bewust wordt van de mogelijkheden om daar zelf actief mee aan de slag te gaan. Deze avond heeft  het thema "Luchtkwaliteit".

Lees verder
26 juni 2014

De Groene Tomaat organiseert een bijeenkomst met als thema ‘luchtkwaliteit’

Donderdagavond 25 september wordt in het buurthuis ‘de Boomtak’ een avond georganiseerd door de Groene Tomaat (de groene werkgroep van SP Tilburg).

Lees verder
11 mei 2014

De werkgroep SP 'de Groene Tomaat' nam deel aan de Natuurmarkt.

De werkgroep SP 'de Groene Tomaat' nam deel aan de Natuurmarkt en werd net als vorig jaar weer een klein succesje. Het weer zat ons niet mee maar tussen de buien door af en toe een klein beetje zon. Over aandacht aan de kraam mogen we niet klagen, zelfs onze gedeputeerde Johan van den Hout kwam een bezoekje
brengen. In het kader van moederdag deelden we plantjes uit en boekweitmeel, voeding voor de bijen of om heerlijke pannenkoeken van te pakken. We kregen veel
leuke reacties op onze theepotten met plantjes erin, een goede blikvanger om mensen naar onze kraam te trekken. Er werd genetwerkt, handtekeningen verzameld
voor een betere luchtkwaliteit. Kortom bezoekers aan onze kraam er bewust van gemaakt dat voor de SP de slogan ' Groen doet goed' er toe doet! 
Lees verder

U bent hier