h

Wiet & Coffeeshops

Succesvolle Motie SP Tilburg in landelijke media

Het nieuws over de succesvolle motie van Fráncy van Iersel heeft ook de landelijke politiek bereikt. Het kabinet zal de gemeente Tilburg niet terugfluiten op de beslissing om buitenlandse bezoekers van coffeeshops bij wijze van uitzondering als ingezetene te behandelen.

Lees verder
19 april 2016

Buitenlandse gasten toegang tot coffeeshops

Gisterenavond, 18 april, heeft een meerderheid van de Tilburgse gemeenteraad besloten dat buitenlandse bezoekers van meerdaagse festivals in Tilburg een coffeeshop moeten kunnen bezoeken. Het voorstel hievoor werd gedaan door SP, D66, PvdA en GroenLinks.

Lees verder
14 december 2015

Experimenteerruimte voor geregelde keten wietteelt

Op maandag 14 december 2015 heeft de Tilburgse raad de Motie Actueel Experimenteerruimte voor geregelde keten wietteelt aangenomen. De motie roept het college op om in afstemming met de Provincie Noord Brabant en in ieder geval de 5 grootste steden, te komen tot een aantal voorstellen aan de Minister om te gaan experimenteren voor een geregelde keten wietteelt. Namens de SP Tilburg heeft Fráncy van Iersel de motie mee ingediend. De motie, ingediend door D66, SP, GroenLinks, PvdA, LST, VVD en VT, had sowieso al een meerderheid. Hiermee heeft de Tilburgse raad een duidelijk standpunt gemaakt.

Lees verder
10 juli 2015

Voorstel: ook buitenlanders moeten wiet kunnen kopen in Tilburg

Buitenlanders mogen geen softdrugs kopen. SP, D66 en GroenLinks willen een proef uitvoeren om dit een half jaar lang wel mogelijk te maken. 

Lees verder
5 maart 2015

SP dagje mee met Jan Piet de Vries, hennepcoördinator bij de afdeling Veiligheid & Wijken van de gemeente Tilburg.

Het SP-raadslid Fráncy van Iersel loopt een dagje mee met Jan Piet de Vries, hennepcoördinator bij de afdeling Veiligheid & Wijken van de gemeente Tilburg. Lees verder
13 november 2014

SP Tilburg komt met cannabismoties

Gereguleerde wietteelt, stond woensdag 12-11-2014 op het programma bij de begrotingsbehandeling in Tilburg. De lokale SP komt met een motie waarin wordt opgeroepen om in Tilburg te starten met een proef rond gereguleerde teelt. “Het is ons een doorn in het oog dat de achterdeur, toelevering en productie van wiet nog steeds in het illegale circuit blijft hangen”, aldus Fräncy van Iersel, indiener van de moties.

Lees verder
27 februari 2010

SP heeft beste softdrugs- en coffeeshopbeleid

De SP heeft volgens de belangenvereniging van Tilburgse coffeshops, De Achterdeur, het beste softdrugs- en coffeeshopbeleid. Daarom staat de SP bovenaan de speciale verkiezingsposter die De Achterdeur heeft ontworpen. Lijsttrekker Johan van den Hout nam hem zaterdagmiddag in coffeeshop Toermalijn in ontvangst uit handen van Wim Vugs, voorzitter van De Achterdeur en eigenaar van Toermalijn. Tevens kreeg hij het boek Het utopisme van de drugsbestrijding van Egbert Tellegen.
Johan van den Hout neemt verkiezingsposter in ontvangst

Lees verder
24 november 2008

SP wil proef met gedoogde wietkweek (ook) in Tilburg

Afgelopen vrijdag is op de wiettop in Almere besloten dat Eindhoven gaat meedoen aan een proef met productie van wiet, om de achterdeur van de coffeeshops onder controle te krijgen en criminele kweek te bestrijden. De Tilburgse SP-raadsfractie wil vandaag van burgemeester Vreeman weten of alleen Eindhoven zo’n proef gaat doen, of dat Tilburg ook gaat deelnemen.

Lees verder
28 februari 2008

Oproep voor gereguleerde wietkweek

Op initiatief van de SP spreekt de gemeenteraad zich aanstaande maandag richting kabinet en Tweede Kamer uit voor gereguleerde wietkweek. Begin maart debateert de Kamer hierover. "De raad nam een jaar geleden al een initiatiefvoorstel met die strekking aan, maar rijksbeleid maakte een experiment daarmee onmogelijk. We roepen Den Haag nu op daar alsnog ruimte voor te creëren", aldus SP fractievoorzitter Van den Hout.

Lees verder
19 juni 2007

Hennepconvenant: te weinig resultaat, te veel spaanders

Gisteren evalueerde de raadscommissie Modern Bestuur het zogenaamde Hennepconvenant: een beleid waarbij illegale hennepkwekerijen worden aangepakt. Volgens de SP, die het beleid vanaf 2005 heeft gesteund is het tijd voor een andere aanpak: "Het is té weinig effectief gebleken en veel mensen - vooral kinderen - worden onevenredig hard getroffen. Het doel is voor ons nog altijd even belangrijk, maar de middelen zijn aan herziening toe".

Lees verder

Pagina's

U bent hier