h

Nieuws uit 2008

31 december 2008

Nieuwjaarsborrel zaterdag 10 jan de Poorten

uitnodiging
De SP nodigt iedereen die het afgelopen jaar met ons heeft samengewerkt uit voor een gezellige informele start van 2009. Kom op zaterdag 10 januari naar wijkcentrum de Poorten, tussen 14.30 uur en 17.00 uur.

Lees verder
19 december 2008

Vierduizend steunbetuigingen voor Fatma

Meer dan vierduizend handtekeningen haalden de leerlingen van basisschool de Zuidwester aan de Staringstraat deze week op voor Fatma. Vandaag kwam wethouder Gon Mevis ze in ontvangst nemen, met de belofte de volle doos aan de Immigratie- en Naturalisatiedienst te geven. Want het is de IND die Fatma, moeder van Rana en Rima en echtgenote van Farouk, terug wil sturen naar Algerije. Tijdens de kerstviering in wijkcentrum de Nieuwe Stede zongen de kinderen uit volle borst het speciaal voor Fatma geschreven strijdlied Het Zuidwesterlied.
Fatma met de aanbiedster

Lees verder
18 december 2008

Vraagtekens bij beloningen Thebe-bestuurders

De SP-fractie in de Tilburgse gemeenteraad wil dat de gemeente met zorgorganisatie Thebe in gesprek gaat over de salarissen van haar bestuurders. Hun inkomens liggen ver boven de Balkenende-norm maar tegelijkertijd zit Thebe zwaar in de financiële problemen doordat de thuiszorg duurder uitvalt dan voorzien.

Lees verder
10 december 2008

SP wil maatregelen tegen toenemende stankoverlast IFF

Bij de SP komen al langere tijd meldingen binnen door bewoners van de Stokhasselt van stankoverlast door de IFF. In het verleden heeft de SP regelmatig actie gevoerd met omwonenden en ook parlementair aangedrongen op maatregelen om die stankoverlast terug te dringen. Inmiddels lijkt die stank toch weer structureel toe te nemen. De kinderen van één van de SP-raadsfractieleden doen regelmatig een wedstrijdje “geurtje raden” als ze in het gebied rond de IFF zijn. Daarom vindt de SP-fractie het weer tijd voor vragen aan het college en wel deze:

Lees verder
9 december 2008

Raad unaniem tegen UMTS-mast naast tennisbaan Blaak

UMTS-mastAlle raadsfracties, waaronder dus de SP, hebben het college gevraagd om te onderzoeken of op grond van artikel 59 van de Woningwet en artikel 4.1 van de Bouwverordening Gemeente Tilburg de vergunning kan worden ingetrokken voor de bouw van een UMTS-mast door provider T-Mobile naast de tennisbaan in de Blaak. Verontruste buurtbewoners en het comité STOP UMTS Tilburg voeren al lang strijd om dit plan tegen te houden. Verplaatsing naar de bossen enkele honderden meters verder leek een oplossing. Maar nu lijkt de bouw toch aan te vangen, toch naast de tennisbaan en dan ook nog 2 weken te laat. T-Mobile is niet binnen de wettelijke termijn van 26 weken begonnen met de bouwwerkzaamheden: Inmiddels zijn er meer dan 28 weken verstreken.
Update: 18-12-08:
SP-wethouder van den Hout heeft inmiddels de bouwvergunning daadwerkelijk ingetrokken.

Lees verder
8 december 2008

SP wil wijkcentra vooral open voor wijkbewoners

Naar aanleiding van berichten over extra sluiting van twee wijkcentra op twee dagen in december waardoor wijkbewoners geen gebruik kunnen maken van de wijkcentra, wil de SP van het college weten waarom hiervoor toestemming is verleend aan de Twern. De SP-raadsfractie wil juist dat wijkcentra vaker open zijn.

Lees verder

Pagina's

U bent hier