h

Nieuws uit 2010

31 december 2010

.

30 december 2010

SP wil stagnatie Spoorzone bespreken

Dat het met de ontwikkeling van de Spoorzone bepaald niet opschiet is al bijna geen nieuws meer. ‘Nog langer wachten op het zoveelste masterplan van het college heeft geen zin. We moeten snel met alle fracties bespreken hoe de raad grip krijgt op deze ontwikkeling en hoe we nu eindelijk eens duidelijkheid en vaart organiseren’, aldus SP leider Veerle Slegers. Zij agendeert het onderwerp op de agenda van de eerste commissievergadering in januari.

Lees verder
30 december 2010

Zoveelste participatie-denktank slappe hap

Tilburg raakt dankzij de PVV-VVD-CDA-regering € 20 miljoen kwijt van haar budget van € 28 miljoen voor armoedebestrijding, sociale werkvoorziening en participatie. Wethouder Hamming zegt slecht te slapen van deze mededeling uit Den Haag en heeft een heuse 'denktank' ingesteld, bestaande uit vier oud-wethouders Sociale Zaken: Jan Timmermans (CDA), Gon Mevis ( GroenLinks), Anke van Blerck ( VVD) en Hans Krosse ( PvdA). Deze mensen zouden Hamming moeten helpen met het zoeken naar nieuwe wegen om nog iets overeind te houden van wat er de afgelopen jaren is opgebouwd. De SP-fractie stelt hierover vandaag vragen aan het college.

Lees verder
22 december 2010

Sneeuw deert Buskruit! niet

Op zondag 19 december was Politiek Café Buskruit! weer het decor van boeiende discussies, interessante gesprekken, prachtige muziek en intrigerende gedichten. Bij het onderwerp Culturele Kaalslag gingen Leo Pot, directeur theaters Tilburg en Marko van Dalen, raadslid VVD, met elkaar in tweeslag.

Lees verder
13 december 2010

SP zet sluiting wijkcentra op agenda

De dreigende sluiting van vijf wijkcentra is door SP raadslid Bart van de Camp op de agenda gezet. 'Half januari spreekt de commissie over dit schandalige plan van het college. De wethouder doet alsof dit al besloten is, maar zover zijn we nog lang niet. En als 't aan de SP ligt gaat die sluiting ook niet door'.

Lees verder
13 december 2010

SP voorstel over grote projecten door raad aangenomen

Ruim anderhalf jaar nadat de SP fractie het initiatiefvoorstel 'Checklist Grote Projecten' indiende ging vanochtend de raadscommissie Modern Bestuur hiermee akkoord. Woordvoerder Corrie Laming: 'Dat werd hoog tijd, want de gemeenteraad moet sneller en beter geïnformeerd worden over de grote projecten die de gemeente wil uitvoeren, en daar ook iets over te zeggen hebben'.

Lees verder

Pagina's

U bent hier