h

Nieuws uit 2007

20 december 2007

Boycot Raad door LST jammer en perspectiefloos

De LST boycot de raads- en commissievergaderingen tot minstens mei volgend jaar. De SP fractie betreurt deze beslissing: “Nu staat de oppositie nog meer alleen dan toch al het geval was en krijgt het college nog meer vrije ruimte. En in mei zal de situatie niet anders zijn, dus ik vraag me af hoe en waarom de LST dan weer wel wil gaan deelnemen”, aldus SP’er Van den Hout.

Lees verder
19 december 2007

Vragen over vertrek logistiek bedrijf

Het logistiek bedrijf Walsh Western International (WWI) zit nog maar zeven jaar in Tilburg en vertrekt nu al weer. Vijfhonderd arbeidsplaatsen gaan zo voor Tilburg verloren. De SP fractie stelt hierover vandaag schriftelijke vragen aan het college: "Tilburg zou juist heel sterk zijn in logistieke bedrijven, maar nu blijken we het af te leggen tegen Waalwijk. Ik ben benieuwd hoe daarover onderhandeld is", aldus Van den Hout.

Lees verder
14 december 2007

Vragen over Tilburgse gouden handdrukken

Een onderzoek van de zuidelijke Rekenkamer heeft aan het licht gebracht dat de Provincie Noord-Brabant miljoenen betaalde aan gouden handdrukken en afvloeingsregelingen voor ambtenaren. SP raadslid Veerle Slegers: "Ik wil weten of dat in Tilburg ook het geval is. We hebben de afgelopen jaren tientallen ambtenaren laten afvloeien om te bezuinigen, dus dat moet dan wel meer opbrengen dan kosten". Zij stelt hierover vandaag schriftelijke vragen aan het college.

Lees verder
14 december 2007

College: wel klokken, geen klepels

Weken nadat pastoor Schilders een rechtszaak van de gemeente won over het klokkeluiden om zeven uur 's ochtends vraagt het college nu om een raadsuitspraak over deze zaak. "Het moet niet gekker worden! Toen wij dat in juni voorstelden, om al die procedures te voorkomen, was dat blijkbaar niet nodig en verbood de raad ons om hierover te spreken", aldus SP raadslid Marjolein Buijssen die hierover vandaag schriftelijke vragen stelt aan het college.

Lees verder
5 december 2007

Gemeentelijke sloophamers slaan te wild om zich heen

De gemeente heeft een sloopvergunning afgegeven voor monumentale panden aan de Telegraafstraat. SP raadslid Paul Huijgen stelt hierover schirftelijke vragen aan het college: "Ze hebben op 't stadhuis behoorlijk zitten slapen, en dat is ook niet de eerste keer".

Lees verder
30 november 2007

Problemen bij Welzorg nog altijd niet opgelost

Welzorg heeft beloofd dat de problemen voor de doelgroep per augustus dit jaar zouden worden opgelost. Niettemin stapelen de problemen zich opnieuw op. SP raadslid Bart van de Camp vraagt vandaag voor de zoveelste keer opheldering van het college: "Eerder vragen zijn nog steeds niet beantwoord. Het lijkt wel of de wethouder het gewoon niet interesseert!".

Lees verder

Pagina's

U bent hier